Gazete Vatan Logo

5 yılda dünya devlerini pazardan temizleyecek!

14 litreyle dünyanın en çok çamaşır suyu kullanılan ülkesi olan Türkiye’de pazar bu yıl 400 milyon TL’ye ulaşacak. Dünya devlerinin etkin olduğu pazara yerli marka Vissmate büyük iddialarla girdi. Şirketin hedefi 5 yılda pazar lideri olmak...

5 yılda dünya devlerini pazardan temizleyecek!

Türkiye’de çamaşır suyu pazarı geçen yıl 350 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştı. Bu yıl 400 milyon TL olması öngörülen pazarı uluslararası markalar domine ediyor. Yerli marka Vissmate’i yaratarak Kasım 2015’te pazara giren VissPlus, 2 ayda 1.5 milyon şişelik satış yaptı. Bu yıl 50 milyon TL ciro ve yüzde 15 pazar payı hedefleyen şirket, 5 yıl içinde ise pazar lideri olmayı planlıyor.

2 ayda 1.5 milyon sattı

10 milyon dolarlık yatırımla Vissmate’i yarattıklarını belirten VissPlus Genel Müdürü Ferhat Sucu Vissmate’in oluşum sürecinin 6 ay sürdüğünü söyledi. Sucu, “Türkiye’nin 81 iline Vissmate ürünlerini ulaştırdık. 2 aylık süreçte, 1.5 milyon şişe ürün sattık. Yine, bu kadar kısa sürede 4 bin 500 perakendecinin rafına çıkmayı başardık. Vissmate ile sadece iç pazarı değil dünyayı da hedefliyoruz. 2016 yılı sonuna kadar 50 ülkeye ürünlerimizi ihraç eder hale geleceğiz. İhracata Azerbaycan ve KKTC ile başladık ve hatta Kıbrıs’taki çok güçlü iş ortağımız ile 200 satış noktasına ulaşmayı başardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Global rakiplerinin fiyatlarının 3.5-4 TL civarında olduğu kaydeden Sucu, kendi ürünlerinin yüzde 10 civarında ucuz satıldığını anlattı. Sucu, çamaşır suyunda hedeflerine ulaştıktan sonra diğer temizlik ürünlerine de gireceklerini ifade etti.

Toplam pazar 875 milyon TL

Ferhat Sucu, “Türkiye’de ev bakım pazarının toplam büyüklüğü 875 milyon TL. Bu rakamlara ev dışında tüketilen ürünler dahil değil. Onlarla beraber pazar çok daha büyük rakamlara ulaşıyor” dedi.

Görme engellilere göre tasarlandı

Vissmate, 4 farklı parfüm seçeneği sunuyor. Çocuk kilidi ve şişenin ön yüzünde görme engelliler için tasarlanmış uyarı ikonu bulunuyor.