Gazete Vatan Logo

5 projeyle yatırıma devam

Artaş, 2017’de 5 yeni projenin yatırımını yapacak. Ümraniye, Halkalı, Topkapı ve Arıcılar’daki projelerde 3 bin 23 yeni konut inşa edilecek.

5 projeyle yatırıma devam

ARTAŞ İnşaat, devam eden 5 projesinin yanı sıra 2017’de 5 yeni projeye başlayacağını açıkladı. 2017’de 5 projede toplam 3 bin 23 yeni konut inşa edeceklerini söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 10 projede 6 bin 631 konuta ulaşacaklarını ifade etti. Toplam

2 milyon 825 bin metrekare inşaat yapacaklarını belirten Çetinsaya, 6 bin olan istihdam sayılarını da 10 bine çıkaracaklarını kaydetti. Çetinsaya, “Bu yıl milletçe zor bir süreci geride bıraktık. Hain girişime rağmen Türkiye dinamiklerini korumaya devam etti. Çok hızlı bir toparlanma süreci yaşadık. 2017 hız kazanacağımız ve büyüyeceğimiz bir yıl olacak. Bu sektörün bir temsilcisi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

İkinci kez Anadolu’da

Yeni konut projelerinin Ümraniye, Halkalı, Topkapı ve Arıcılar’da yer alacağını belirten Çetinsaya, projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Anadolu yakasındaki ikinci projemiz Ümraniye’de Avrupa Konutları Yamanevler markasıyla inşa edilecek. Projede 1.669 konut ile ofis ve ticari birim yer alacak. Topkapı’da teslim yaptığımız Avrupa Konutları Kale’nin yanında Kale 2 projesini yapacağız. 270 konut ve ticari birimler yer alacak. Arıcılar bölgesinde 384 konut ve ticari üniteler yer alacak. Halkalı’da Avrupa Konutları’nın B ve C etabını yapacağız. B etabında 430, C etabında 270 konut bulunacak.”

Haberin Devamı

Fiyat eski evde düşüyor

GÜNDEMDEKİ ‘Konut fiyatları düşüyor mu?’ tartışmasına da değinen Süleyman Çetinsaya, inşaat sektöründe maliyetler arttığını, her yıl yüzde 10 artış olduğunu belirtti. Çetinsaya, “Konut fiyatlarında düşüş var ama yeni yapılan sıfır konutlarda değil. Eski evlerin fiyatlarında düşüş var. Yeni eve geçmek isteyen eski evini satmak istiyor, satamayınca da fiyatı kırıyor” diye konuştu.