Gazete Vatan Logo

5 kadının yanarak öldüğü fabrika sahibine dava açıldı

Bursa'daki yatak fabrikasında çıkan ve 5 kadın işçinin yanarak ölümüne neden olan yangınla ilgili açılan soruşturma tamamlandı

Savcılık, fabrika sahibi Lokman Özay hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Yaylacık Mevkii'nde Lokman Özay'ın sahip olduğu "Özay Grup Tekstil İthalat ve İhracat Fabrikası'nda, 29 Aralık 2005 gecesi görevleri bittiği halde, 4 saat mesaiye kalan, Ayşe Denizdalan (15), Gülden Çiçek (21), Sadife Düdüş (18), Sevgi Sesli (32) ve Necla Özveren (27) yanarak can vermişti. Yangında fabrikada bulunan, Kevser Zorlu, Dilan Çiçek, Ferhan Karakuş, Melek İyidemir ve Dilek Karadeniz ise zehirlenerek hastanelere kaldırılmıştı. Yapılan araştırmada fabrikada çalışan ve ölen kadın işçilerin bazılarının sigortasız olduğu, bunların sigorta girişleri ise yangın sonucu öldükten sonra SSK'ya verildiği ortaya çıkmıştı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, yangınla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılık, 5 kişinin öldüğü 5 kişinin ise zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı yangın sonrasi işyeri sahibi Lokman Özay hakkında, "yangına sebebiyet verip, birden fazla kişinin ölümüne ve zehirlenmesine neden olmak' suçundan ceza davası açtı. Hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen ve ölen 5 kişinin yakınlarının toplam 700 bin YTL'lik tazminat davası açtığı tutuksuz sanık Lokman Özay'ın önümüzdeki ay hakim önüne çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı