Gazete Vatan Logo

5 çocuk alevler içindeyken anne-baba 40 km uzaktaydı

Buca’da beş çocuğun alevlerle mücadele ettiği sırada, annesi ve babasının kilometrelerce uzakta bir tanıdıklarının evinde boşanma konusunu görüştükleri ileri sürüldü

5 çocuk alevler içindeyken anne-baba 40 km uzaktaydı

İzmir Buca’da tek katlı metruk evde önceki gün saat 05.00 sıralarında çıkan yangında evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen evden çıktı. Helin ise Emir’i kurtarmaya çalışırken çatı çökünce bir yaşındaki kardeşiyle birlikte hayatını kaybetti.

Anne-baba gözaltına alındı

Yangını öğrendikten uzun süre sonra olay yerine gelen Arife Çelen ve Ferhat Çelen çifti sinir krizi geçirdi. Çocuklarını evde bir başına bırakan Çelen çiftinin olay sırasında yaklaşık 40 kilometre uzaktaki Menderes İlçesi’nde bir tanıdıklarının evinde oldukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan çiftin yaklaşık 2 aydır ayrı yaşadıkları boşanma sürecinde yaşanan problemleri konuşmak üzere bir araya geldikleri ve Arife Çelen’in buluşma sırasında alkol kullandığı ortaya çıktı. Çift gözaltına alınırken, hastanede tedavileri tamamlanıp gündüz saatlerinde taburcu edilen çocukların olayın ardından “Evimizi sakallı biri yaktı” demesi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmada çevresinde ’Sakallı, deli K.’ diye tanınan K.K.’yı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Erol Gümüş’e ait olan evde kiracı olarak oturan ailenin, ev sahibinin boşaltmalarını istemesine rağmen çıkmadıkları, ilgili kurumlardan gelip çocukları devlet korumasına almak isteyen yetkililere de izin vermedikleri belirtildi.

“Anneleri sahip çıkmıyordu”

Çelen ailesinin komşularından 51 yaşındaki Ali Sancak, “Anneleri çocuklara sahip çıkmıyordu. Çocuklar sokakta büyüdü. Olay gecesi gürültü üzerine balkona çıktım, üç çocuğun ’Anne, baba’ diye bağırarak koştuğunu gördüm. Ne olduğunu sordum ama bir şey söylemediler. Sonra tekrar eve girdim yaklaşık 20 dakika sonra sokak aydınlandı tekrar evden çıktığımda yangını gördüm, bahçe hortumuyla su tuttum ama yapacak bir şey yoktu” diye konuştu. 60 yaşındaki Halime Dayan da anne ve babalarının çocuklarla ilgilenmediğini kaydetti.

Yangından kurtulan çocuklar yetiştirme yurduna yerleştirildi

Buca’da önceki iki kardeşin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturma kapsamında çocukların anne ve babası ile bir şüpheli, adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan anne Arife Ç. ve ayrı yaşadığı eşi Ferhat Ç. ile Kadir K’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yangından kurtulan 8 yaşındaki Arda Ç’nin, “Evimizi sakallı birisi yaktı” demesi üzerine gözaltına alınan Kadir K’nın da suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Öte yandan, ailenin bir süre önce eve gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğü, polis eşliğinde gelen kurum yetkililer inin ısrarına rağmen çocuklarını teslim etmedikleri ortaya çıktı. Yangından kurtulan Ata (4), Baran (7) ve Arda Ç. (8), pedagog eşliğinde verdikleri ifadenin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince yurda yerleştirildi. Bu arada, İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilen Helin ile kardeşi Emir Ç’nin cesetlerinin tanınmayacak hale geldiği, DNA testi yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı