Gazete Vatan Logo

5 alışveriş merkezi açarak 2 milyar $ değere ulaşacak

Bugüne kadar inşa ettiği konut projeleriyle tanınan Sur Yapı, alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarına ağırlık vermeye başlıyor. Haziran 2013’te Axis Kağıthane’nin açılışını yapan Sur Yapı, AVM yatırımlarına Metrogarden ile devam ediyor. Önümüzdeki Nisan ayında Çekmeköy’deki Metrogarden AVM’yi de faaliyete geçirmeye hazırlanan Sur Yapı’nın, bu alanda toplam 5 yatırıma ulaşmış olacak.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “AVM yatırımlarımızın 5 yıllık bir geçmişi var. İlk devreye giren Axis Kağıthane oldu. Nisan ayında Metrogarden’ı açacağız. Ardından Bayrampaşa’daki Axis İstanbul, Çamlıca’daki Exen İstanbul ve İzmir’deki projemiz gelecek. Böylece 5 projeye ulaşacağız” dedi. Elmas, bu 5 yatırımın 2 milyar dolarlık portföy oluşturacağını, tüm alışveriş merkezlerimize yıllık 40 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Nisan ayında açılması planlanan Metrogarden AVM’nin Çekmeköy-Ümraniye-Sancaktepe üçgeninde yer aldığını söyleyen Altan Elmas, AVM’nin 2015 yılında Üsküdar-Çekmeköy metrosuna entegre olacağını söyledi. Elmas, 147 mağazalı AVM’nin yüzde 80 doluluğa ulaştığını belirtti. Elmas, Bayrampaşa’daki Axis İstanbul’da inşaatın başladığını, Exen İstanbul’un da ruhsatını aldıklarını söyledi. İzmir’deki Hayat Grubu ve Torunlar GYO ile inşa edilecek proje ise ruhsat aşamasına geldi.

Anadolu’ya açılacak

ALTAN Elmas, İzmir’in dışında Anadolu illerine açılma planları olduğunu ifade ederek, “Nüfusu yüksek olan illeri araştırıyoruz. Bu kapsamda Bursa’da yeni bir anlaşma yaptık. Konut ağırlıklı, ofis ve ticari alanların olduğu bir proje yapmak istiyoruz. Anadolu’ya açılma anlamında böyle bir hamle yaptık” dedi.

Yıl sonunda halka arz planlıyor

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, iki yıl önce erteledikleri halka arzı yeniden gündemlerine aldıklarını da açıkladı. Yıl sonunda ya da 2015 yılında halka arz yapabileceklerini söyleyen Elmas, “Halka arzı, kat karşılığı projelerin portföye eklenmesinde yaşanan bir sorun nedeniyle ertelemiştik. Şimdi geldiğimiz noktada sadece alışveriş merkezi portföyümüzle bile halka arz yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı