Gazete Vatan Logo

475 FETÖ’cü iş adamı ayıklandı

Oda ve borsalarda görev yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi toplam 475 iş adamı istifasını verdi.

475 FETÖ’cü iş adamı ayıklandı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, FETÖ üyelerinin oda ve borsalara sızdığını da belirterek, toplam 475 kişinin ayrıldığını veya istifa ettiğini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Birliği (TOBB) yönetim kurullarında 10 bin meclis üyesinin görev yaptığı dikkate alındığında ayrılan FETÖ mensupları yönetimdekilerin yüzde 5’ine denk geliyor. TOBB’un Müşterek Konsey Toplantısı’na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, FETÖ ile mücadelenin gerek kamu gerekse özel sektörde devam etmesi gerektiğine işaret ederek “Bu yapı devlete sızdığı gibi oda ve borsalarımıza da şu veya bu nedenle sızmıştı. Bununla ilgili hükümet olarak direkt müdahaleden ziyade oda ve borsaların kendi içlerindeki yapıları ayıklamalarını istemiştik. Bugüne kadar 16 yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı, 442 meclis üyesi görevlerinden ayrılmış ve istifa etmiştir” dedi. Tüfenkci “Bu rakam yaklaşık yüzde 5’e tekabül etmektedir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım” dedi. Tüfenkci, bu noktada bir gevşeklik hissedilmesi durumunda Bakanlık olarak devreye de girebileceklerine işaret etti.

Haberin Devamı

ÜRETMEYE DEVAM

Tüfenkci, 15 Temmuz’da yaşanan hainliğe rağmen halkın demokrasinin yanı sıra ekonomiye de sahip çıktığına dikkati çekti. Büyümeyi destekleyecek adımlar attıklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda yatırım teşviklerinin de artırıldığını söyledi. Ekonomi politikaları üretirken siyasi çıkar gözetmediklerini ve mali disiplinden taviz vermediklerini belirten Tüfenkci “Özel sektörü teşvik etmeye devam edeceğiz. Merkez Bankamız faiz oranlarını aşağı çekmeye devam ediyor. Talebimiz, bankalarımızın da Merkez Bankasına uyarak, faiz politikalarını gözden geçirerek, reel sektörümüzü rahatlatması” şeklinde konuştu. Terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da ekonomik iyileşmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Tüfenkci “Ne yaparlarsa yapsınlar, üretmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, ekonomimizi büyütmeye devam ediyoruz. Buna da kesintisiz devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yardım kampanyasına 27 milyon lira

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu oda ve borsa camiası olarak darbe girişimine ilk tepki gösteren, kalkışmayı tanımadığını açıklayan meslek kuruluşu olmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek, oda ve borsaların, demokrasi mitinglerine katıldığını, gıda ve lojistik gibi çok çeşitli destekler verdiğini dile getirdi. Demokrasi mücadelesinin şehit ve gazileri için devlet tarafından başlatılan yardım kampanyasında camia olarak rekor kırdıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “TOBB, odalar ve borsalar olarak 27 milyon lira yardım topladık. Daha da devam ediyoruz... Vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkan sizlerle, bu camiayla ayrıca iftihar ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.