Gazete Vatan Logo

47 yıllık gazeteci Akgün Tekin’i kaybettik

12 gün öncesine kadar yazı yazan usta gazeteci Akgün Tekin, 67 yaşında aramızdan ayrıldı. Acı haberi duyan 50 yıllık dostu Rahmi Turan, “Duyduğum acıyı, ruhumu saran hüznü, kalbimi dağlayan ıstırabı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor” dedi

Gözcü Gazetesi yazarı ve Yazı İşleri Yönetmeni Akgün Tekin, 67 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Florence Nightingale Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Tekin için bugün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) saat 11.00’de bir tören düzenlenecek. Tekin’in cenazesi, buradaki tören ve Teşvikiye Camii’nde öğleyin kılınacak ceraze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.1940 yılında Adapazarı’nda doğan Akgün Tekin, gazeteciliğe 1960 yılında Türkiye Spor gazetesinde başladı. Günaydın, Sabah, Bugün, Hürriyet, Meydan ve Gözcü gazetelerinde üst düzey yöneticilik yapan Tekin, aynı zamanda bu gazetelerde köşe yazıları da yazdı. Anılarla Türk Otomobil Sporu, Yaşam Zaten Bir Trophy ve Türk Basınında Kayan Yıldız-Haldun Simavi’nin Günaydın’ı adlı kitapları bulunuyor.

Yakın arkadaşları Tekin için ne dedi?
Mütevazı bir insandı
Orhan Erinç (TGC Başkanı): Gazetecilik mesleği önemli bir ismini kaybetti ancak bunun kadar önemli olan bir gerçek de çok sıcak, insan canlısı ve değerli bir dostu kaybetmemiz oldu. Akgün Tekin çok mütevazı, küçük şeylerle kendini mutlu edebilen ve yaşam standartlarını yükseltmek için olağandışı bir çaba sarfetmeyen gazeteciydi. Gerçekten çok üzgünüz.

Okul arkadaşım ve 50 yıllık dostumdu
Rahmi Turan (Gazeteci): Duyduğum acıyı, ruhumu saran hüznü, kalbimi dağlayan ıstırabı anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor. O benim lise yıllarımdan arkadaşım ve 50 yıllık dostumdu. Bu dostluk bir anda sona erdi, ecel onu bizlerden ayırdı. Üç yıldır hastalıkla mücadele ediyordu ve onu kaybettiğimiz günden 12 gün öncesine kadar yazılarını gönderdi. En son ’Kaptan bana bir süre izin verir misin yazı yazmak için yeterli gücü kendimde bulamıyorum’ demişti.

Araştıran bir gazeteciydi
Necmi Tanyolaç (Gazeteci): Son 11 yıldır birlikte çalışıyorduk ve delikanlılığından beri tanıdığım bir gazeteciydi. Çok güvenilir, saygılı bir insandı ve meslek önemli bir yıldızını kaybetti. Rahmi Turan’a ’Kaptan’ derdi ve onunla birlikte hangi gemiyi kızaktan indirdiyse, yani hangi gazetenin yönetimine geçtilerse gemiyi batırmadılar. Didikleyen, araştıran, öneren ve güzel yazan bir gazeteciydi.

Haberin Devamı