Gazete Vatan Logo

400 klasör dinleme kaydı

Ergenekon davasının devam eden soruşturması kapsamında dönemin savcılarının yaklaşık 400 klasörlük dosyada siyaset, iş, sanat ve medya dünyasından önemli isimleri şüpheli olarak dinlediği de ortaya çıktı.

400 klasör dinleme kaydı

Ergenekon’un devam eden soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ/PDY soruşturmalarında haklarında arama kararı bulunan dönemin savcılarının Ergenekon’un devam eden soruşturması kapsamında yüzlerce kişiyi dinlediği ortaya çıktı. Bunlardan bir kısmına Ergenekon, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar açıldı. Bir kısmına takipsizlik verildi. Geriye kalan yüzlerce kişi hakkındaki dinlemeler ise devam ettirildi. Devam eden dosya içerisinde siyaset, iş, medya, sanat dünyasına ilişkin önemli isimlerin şüpheli sıfatında oldukları öğrenildi.

Açık kimlikleri istendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı bu dosyayı ele aldı. Savcılık, dönemin savcıları, hakimleri ve polislerin yaptıkları işlemleri ve dinleme kararlarını tek tek incelemeye aldı. Dosyada ismi açık şekilde dinlenilen kişiler tespit edildi. Ancak savcılık kod isimlerin bulunabileceğini de dikkate alarak TİB’e yazı yazdı. Savcılık TİB’den bu kişiler hakkında alınmış mahkeme kararlarını ve dinlenen kişilerin kimlik tespitlerinin yapılmasını istedi. Dosyada paralel yapı soruşturmalarında haklarında işlem yapılan eski savcılar, hakimler ve kolluk görevlilerinin imzaları bulunuyor. Dosyadaki tüm incelemeler tamamlandıktan sonra savcılık dinleme kararlarını veren hakimler, dinlemeyi yapan kolluk görevlileri ve dosyayı yürüten savcılar hakkında değerlendirmede bulunacak.

Haberin Devamı

İlk Telekulak skandalı Selam Tevhid’de ortaya çıkmıştı

Ergenekon dışında paralel yapı soruşturmalarında aranan savcı ve hakimlerin ‘Sözde Selam Tevhid Terör Örgütü’ adı altında binlerce kişiyi dinlediği Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Dosya kapsamında siyasetçiler, iş adamları, gazeteciler, sanatçıların, polisleri, hakim ve savcıların bulunduğu binlerce dinleme listesi ortaya çıkmıştı. Yasadışı dinlemelere ilişkin emniyet görevlileri hakkında açılan ‘Yasa dışı dinleme’ davası hala devam ediyor.