Gazete Vatan Logo

40 gün 40 gece alışveriş yapılacak

2015’e kadar turistin harcaması 1.000 $’a çıkacak

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Fest’le 4 yıl içinde şehirde turistlerin 580 dolar olan kişi başına harcaması 1.000 dolara çıkacak. 40 günlük süreçte yeni sezon ürünlerine uygulanan yüzde 30’a yakın indirimle şehirde 3 milyar dolarlık ek ciro yaratılacak. Bu rakam 2023’te ise 10 milyar dolara çıkacak.

İstanbul Shopping Fest, şehirde alışveriş ve eğlence için kişi başına 580 dolar harcayan turistlerden 2015 yılına kadar 1.000 dolar kazanacak, Cumhuriyetin 100.yılı olan 2023’te şehirde 10 milyar dolarlık ek ciro yaratacak. 18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Shopping Fest için 50 bine yakın da ek istihdam ihtiyacı ortaya çıkarken İstanbul Shopping Fest İcra Komitesi Eşbaşkanı ve BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz uyardı:

Perakendeciler ellerini çabuk tutsun. 40 gün 40 gece şehir neredeyse uyumayacak. Alışveriş merkezlerinin tamamı bu süreçte 23.00’e kadar, Cumartesi de nöbetçi olanlar 02.00’ye kadar açık kalacak. Aynı şekilde caddeler de nöbet sistemiyle hizmet verecek. Bu 40-50 bin kişilik ek istihdam demek, herkes şimdiden hazırlığını yapsın.”

Bayramda oteller dolu

İstanbul Shopping Fest ile devam eden çalışmalarla ilgili olarak hem sektörü hem de kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlenen ve 3 bine yakın sektör temsilcisinin katıldığı törende konuşan Yılmaz, sektör olarak bu festivali becerirlerse ve 100 yıl sonra da hâlâ düzenleniyorsa bunun hayatlarında başardıkları en iyi şey olacağını söyledi.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane ise İstanbul Shopping Fest’in uzun soluklu olması için mücadele ettiklerini vurgulayarak, şöyle konustu:

“Bu etkinlik İstanbul’da kokoreçcisinden taksicisine herkesi etkileyecek. Etkinliğin tarihi Nevruz, Hamursuz ve Paskalya bayramlarını içine alan bir şekilde tasarlandı. Bu dönemde İstanbul’daki otel odaları zaten bu bayramlar nedeniyle dolu. Ayrıca Mısır ve Tunus’ta yaşanan olayların ardından şehre yönelik talep oldukça arttı. 83 ülkeden bizimle irtibata geçen oldu.”

“Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında yüzde 40’ı yabancılardan olmak üzere 10 milyar dolarlık ek ciro yaratmak” diyen Mehmet Nane, şunları söyledi:

“İstanbul’da turistlerin kişi başına harcamaları 580 dolar düzeyinde. Bu rakamı 2015’e kadar 1.000 dolara çıkaracağız. Yani İstanbul Shopping Fest’le gözümüz bu 420 dolarda.”

ÜÇ SİLAHŞÖRLER

İstanbul Shopping Fest İcra Komitesi Eşbaşkanları olan Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hakan Kodal, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz ve AMPD Başkanı Mehmet Nane, kendilerine ‘Üç silahşörler’ benzetmesi yaptı. Nane, sahneden sektör temsilcilerine, “Bizim 100 bin silahşöre ihtiyacımız var” diye seslendi.

Festivali Başbakan Erdoğan Sultanahmet’ten başlatacak

- İstanbul Shopping Fest’in açılış seremonisi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sultanahmet’te düzenlenecek. 600 müzisyenden oluşan bir açılış korteji önünde bir tanıtım TIR’ıyla Sultanahmet’ten başlayarak Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’ne kadar yol alacak.

- 18 ve 19 Mart tarihlerinde yani Shopping Fest’in açılışında yapılan açık artırmada 250’şer bin dolar ödeyerek bu günleri satın alan Torium ve İstinye Park alışveriş merkezleri 02.00’ye kadar açık kalacak. Ayrıca her Cumartesi Anadolu ve Avrupa yakasında olmak üzere nöbetçi 2 AVM hizmet verecek. Bunun yanı sıra şehirdeki tüm AVM’ler kapılarını 23.00’e kadar açık tutacak. 9 Nisan’da şehirdeki tüm AVM ve mağazalar 24.00’e 26 Nisan’da ise 02.00’ye kadar açık olacak.

- 40 gün 40 gece sürecek etkinlikte farklı caddelerdeki mağazalar da her Cumartesi 02.00’ye kadar hizmet verecek.

- Festival süresince markalar, yeni sezon ürünlerinde yüzde 30’a varan indirim imkanı sunacak.

- Açılış etkinlikleri çerçevesinde Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve Taksim’de gösteri, müzik dinletileri ve partiler düzenlenecek. Taksim’de Anadolu Ateşi sahneye çıkacak.

- Şehirde turistler için AVM ve mağazaların yerini gösteren alışveriş haritaları dağıtılacak.

- Renault’la yapılan anlaşmayla her 40 TL’lik alışveriş yapana çekilişle her 2 günde bir otomobil hediye edilece. Bir kişi de Sinpaş’tan ev kazanacak.

- 50 milyon TL’lik bütçeye sahip organizasyon için bugüne kadar kadar 150 toplantı gerçekleştirilirken hazırlıkların yüzde 90’ı tamamlandı.

Haberin Devamı