Gazete Vatan Logo

40. yıl hatırına burs verecek

Notlar...

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 40’ıncı yılını kutlayan TÜSİAD’ın 30 ila 39 yıllık üyelerine plaket verdikten sonra, “İnşallah 40 ile 49 seneleri arasında da kendileriyle buluşma imkanımız olur, yine ödüllerini veririm” deyince salondan neşeli bir alkış koptu.

Demirel, “Hükümetler 85 sene muasır medeniyet hedefinin arkasından gitti. Bunun 40 senesinde ben varım” deyince de aynı alkışı aldı.

Gül, konuşmasının başında, “Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Bey ile ilk defa birarada bulunuyorum” deyince salondan şaşkınlık uğultusu yükseldi.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu ise yaptığı konuşmada ilginç bir anısını paylaştı. Yücaoğlu, Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı ve Sakıp Sabancı tarafından çağrıldığını, “Memlekette neler oluyor, farkında mısınız?” diye uyarılarak TÜSİAD için çalışmaya davet edildiğini belirtti. Yücaoğlu, “Bana verilen ilk görev Türkiye Komünist Partisi’nin 5 yıllık kalkınma planını incelemekti.

Devlet Planlama’nın (DPT) yazdığı 5 yıllık planla TKP’nin yazdığı 5 yıllık planın incelemesini yaptığımı ve bu konuda da iki hafta çok yoğun çalıştığımı hatırlıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden plaketlerini alan 40 yıllık TÜSİAD kurucu ve üyeler şöyle: Necati Akçağlılar, Bahri Ersöz, Şinasi Ertan, Nihat Gökyiğit, Firuz Kanatlı, Demir Karamancı, Rahmi Koç, Ali Mansur, Feyyaz Berker, İbrahim Bodur, Osman Boyner, Selçuk Yaşar.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, gecenin anısına bir hediye vermek istediklerini, bunu yaparken de bu hediyenin kalıcı olmasını ve TÜSİAD’ın 40. yılının bununla hatırlanmasını arzu ettiklerini anlattı. Boyner, bu düşünce ile TÜSİAD Bursiyer Fonu’nu oluşturduklarını bildirerek, “Bunu, Türk Eğitim Vakfı’nın katkılarıyla oluşturacağız, yöneteceğiz ve 10 yıl boyunca, 50. yıla kadar, her yıl bir bursiyer olmak üzere Kuzey Amerika veya Avrupa’da her yıl bir üniversite ve dalda bursiyerlerin yüksek lisans öğrenimini, okul ve yaşam giderleri olarak karşılayacağız” dedi.



TÜSİAD’ın 40’ncı yıl gala yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve TÜSİAD YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu kapıda karşıladı.

Haberin Devamı