Gazete Vatan Logo

4 yaşındaki kızını zehirleyerek öldürdü!

Sultanahmet'te bir otel odasında 4 yaşındaki kızını zehirleyerek öldürdüğü öne sürülen ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Nur Şahin'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık anne Nur Şahin ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, tanık olarak özel bilirkişi Mehmet Oğuz Polat'ın dinlenilmesini talep etti. Müdahil ailenin avukatı ise Polat'ın, Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nin kararıyla kitaplarının toplatıldığını ve intihal suçu nedeniyle başka bir davada yargılandığını öne sürerek, tanık olarak dinlenilmemesini istedi. Mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenilmesine karar verdiği Mehmet Oğuz Polat'ı kürsüye çağırdı.

Tanık Polat, Marmara ve Acıbadem üniversitelerinde profesör olarak çalıştığını, aynı zamanda bir dönem Adli Tıp Kurumu Başkanlığı da yaptığını söyledi. Polat, dava dosyasına sanık avukatları tarafından sunulan özel bilirkişi raporunu kendisinin hazırladığını ifade ederek, "Adli Tıp Kurumu, bu olayda çocuğun ölümünü iki ayrı maddeye bağlamaktadır. Fakat ilginç olan çocuğun kanında bu iki maddenin bulunmamasıdır. Bu durum Kimya İhtisas Dairesi'nin raporuyla tespit edilmiştir. Kanda tespit edilemeyen bir maddeden dolayı ölüm gerçekleşemez" diye konuştu.

Haberin Devamı

Olayda çocuğun kendi kusmuğunu yutarak yani boğularak öldüğü sonucuna ulaşılabileceğini iddia eden tanık Polat, şu ifadeleri kullandı: "Eğer Morg İhtisas Dairesi tarafından yapılan otopside yutak ve soluk borusunu da kapsayan mikroskopik bir inceleme yapılsaydı bu durum ortaya çıkacaktı. Zaten akciğerlerin kızarmış ve sıvıyla şişmiş olduklarının belirtilmesi de bunu doğrulamaktadır. Morg İhtisas Dairesi, eksik işlem yapmıştır. Eksik işlem, bu sonucu doğurmuştur. Gerçek ölüm sebebinin ortaya çıkmasını engellemiştir. Yetersiz bir rapordur. Adli Tıp Kurumu'nun son gönderdiği raporda doku örneklerinin imha edildiği belirtilmiştir. Normalde bu örneklerin 5 yıl süre ile bekletilmesi gerekirdi.''

Tanık beyanlarının ardından söz alan sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu'na güvenlerinin kalmadığını dile getirerek, tespit edilecek bir hastaneden yeniden rapor alınmasını ve müvekkilinin tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın olay sırasında bıraktığı intihar mektubunun içeriği, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması ve delillerin henüz tam toplanmaması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haberin Devamı

Yeniden rapor aldırmaya yer olmadığına karar veren heyet, dava dosyasını mütalaasını yazmak üzere Cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nur Şahin hakkında kızı Tanya Su'yu "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.