Gazete Vatan Logo

4 ünlünün hesabından 3 trilyon lira çektiler

Ziraat Bankası müfettişleri 4 gündür şubede inceleme yapıyor. Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Üruğ, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Muhittin Fisunoğlu, merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve Prof. Haluk Yücesoy'a ait hesaplardaki paranın sahte belgelerle zimmete geçirildiği anlaşıldı.

Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi'nde hesaplar üzerinde yapılan rutin incelemede bazı mevduat hesaplarında normalin dışında hareket tespit edilince, banka Ankara'dan müfettiş istedi. Müfettişlerin hesaplar üzerindeki incelemelerini derinleştirmesi üzerine pekçok kişinin hesabındaki paranın kendi istemleri dışında, sahte imzalarla başka bankalardaki hesaplara transfer edildiği anlaşıldı.

Aralarında Genelkurmay eski Başkanı Necdet Üruğ, Kara Kuvvetleri eski Komutanı Muhittin Fisunoğlu, merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, ünlü beyin cerrahi Prof.Dr. Haluk Yücesoy'un da bulunduğu isimlerin hesaplarından 3 trilyona yakın paranın, sahte evrak ve sahte imzalar kullanılarak başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi.

Müfettiş incelemesine göre en yüksek miktardaki paranın, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal'ın hesabından çekildiği ortaya çıktı. Bu paranın 1.5 trilyon olduğu anlaşıldı. Prof. Dr. Haluk Yücesoy'un hesabından çekilen para ise 185 milyar olarak belirlendi, iki eski ünlü komutanın hesabından da para çekildiği ve zimmete geçirilen paranın 3 trilyonu bulduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı