Gazete Vatan Logo

4/C'yi kabul edenlerden iş başı

4/C'yi kabul eden Tekel işçileri ÇÜ'de işe başlayacak

ADANA Tekel Fabrikası'nda 4/C kadrosunu kabul eden 14 işçi, Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) işbaşı yapacak.

ÇÜ Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, ilerleyen günlerde işe başlayacak işçilerle bir araya geldi. İşçilerle tek tek tokalaşıp, sohbet eden Prof.Dr. Akınoğlu, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kendilerine yönlendirilen 15 işçiden birinin sağlık nedeniyle işe başlayamayacağını bildirdiğini, 14 işçiye ise yaptıkları işlere uygun şekilde, uygun bölümlerde iş imkanı sağlanacağını söyledi. Prof.Dr. Akınoğlu, işçileri, `ihtiyaç yoktur' yazısıyla geri çevirmeyeceklerini vurguladı.

Prof.Dr. Akınoğlu, "İşçilerin hepsinin birbirinden iyi vasıfları var. Devlet Planlama Teşkilatı'nın yönlendirmesiyle bize gelen 15 işçiden, 1'i sağlık sorunları nedeniyle çalışmak istemediğini bildirdi. Diğer arkadaşlarımıza uygun bölümlerde, yeteneklerine göre işler verilecek. Hepsini istihdam edeceğiz" dedi.

Prof.Dr. Alper Akınoğlu, işçilerle tek tek sohbet ederek, Tekel'deki çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Prof.Dr. Akınoğlu, "4/C çok konuşuldu. Hep konuşuluyor, ama ne olduğu konusunda çok bilgi verilmiyor. 4/A, 4/B, 4/C kadroları var. 4/A memur statüsüdür. 4/B sözleşmeli personeldir. 4/C geçici personel anlamına gelir. 11 ay çalışacak bir ay dışarıda kalacak. Gelen arkadaşlarımızın kendi deneyimleri ile üniversiteye katkıda bulunacaklarını düşünüyorum. Daha önce aldıkları maaşlara göre hak kayıpları oldu. Grev yaptılar. Tabii bunlar tamamen bizim dışımızda olan şeyler. 4/C'yi kabul edip gelen arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı