Gazete Vatan Logo

4 bin kişiye istihdam ‘Getir’ecek

Dondurmadan bebek bezine kadar 1.000 çeşit siparişi 1.000 çalışanıyla 10 dakika içinde İstanbul’daki kullanıcılarına ulaştıran Getir, 2017’de 5 kat büyümeyi başardı. 2018’de 4 kat büyümeyi hedefleyen şirket, istihdam sayısını da 4 bine çıkartacak

4 bin kişiye istihdam ‘Getir’ecek

Sandviçten deterjana, dondurmadan bebek bezine kadar 90’dan fazla tedarikçiden 1.000 çeşit ürünü 10 dakika içinde İstanbul’daki kullanıcılarına ulaştıran mobil alışveriş platformu Getir, 2.5 yılı geride bıraktı. BiTaksi’nin kurucusu Nazım Salur, GittiGidiyor’un kurucu ortaklarından Serkan Borançılı ve girişimci Tuncay Tütek’in toplamda 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği platform, 2017’de 5 kat büyümeyi başardı. Şirket, geçtiğimiz yıl hangi semtlerin en çok hangi ürünleri sipariş verdiğini de açıkladı. Sonuçlara göre, Beşiktaş-Ortaköy en çok dergi ile kitap için ‘Getir’ derken, Kadıköy-Moda evcil hayvan ürünleri, Beylikdüzü bebek bakım ürünleri, Şişli-Bomonti de cinsel sağlık ürünleri istedi.

3 milyon sipariş verildi

Sisteme kayıtlı olan 560 bin kullanıcının 3 milyon sipariş verdiğini belirten Nazım Salur, 400’ü aşkın motosiklet ve 200’ü aşkın araç filosuna sahip olduklarını söyledi. Salur, Getir’in yıllık cirosunun 100 milyon lirayı aştığını açıklayarak, “Şu an istihdam sayımız 1.000. 2018’de 4 kat daha büyüyerek 4 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

62’ye ulaşan dağıtım merkezi ile bayilik sistemini hayata geçiren şirketin kurucuları, bayilik anlaşmalarında da şirket çalışanlarına öncelik veriyor. Salur, “Şirketi satma talebine kapalıyız. Ortak olmak isteyenler de yüzde 5-10 hisse ve işe karışmamayı kabul etmek zorunda” diyor. Mahalle bakkalları ile neredeyse aynı, market zincirlerinden yaklaşık yüzde 10 daha pahalı olduklarını da belirten Salur, hizmetin karşılığı olarak fiyat artışını minimumda tuttuklarını da sözlerine ekledi.

İstanbul’dan sonra Ankara ve İzmir var

İstanbul dışında öncelikli olarak Ankara ve İzmir’e Getir hizmetini götürmek istediklerini söyleyen Nazım Salur, “Türkiye’nin ve dünyanın önemli büyük şehirlerinde hizmet vermeye başlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demografik araştırmalarımız sonucunda bize en çok ihtiyaç duyan şehirlere 2018 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Son 1 yıldır franchise ile ilerliyoruz. İstanbul’daki dağıtım merkezi sayımızı da artıracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2017’de uygulama ile

- 6 milyon litre su,

- 1.6 milyon paket dondurma,

- 760 bin adet kahvaltılık,

- 680 bin adet çikolata,

- 135 bin adet evcil hayvan ürünü,

- 43 bin adet bebek bakım ürünü satıldı.

- Sepet ortalaması 6-7 ürün oldu.

Hedef Mars

Bugüne kadar 11 milyon km yol yapan Getir kuryeleri, 14 kere Ay’a gidip gelecek kadar yol yaptı. Yeni hedef 55 milyon km ile Mars’a gidecek kadar yol yapmak.

Gece acıkanlara çiğ köfte servisi

Getir kullanıcıları gece 00.00 ve sabah 06.00 arasında en çok su ve çiğ köfte siparişi verirken, kadınlar Getir’i erkeklerden daha fazla kullandı. Kadınlarda uygulamayı ağırlıklı kullanma yaşı 25-35 arası iken, erkeklerde ağırlıklı kullanım yaşı 35-45 arası oldu.