Gazete Vatan Logo

35 bin euroluk televizyonu Türkiye’ye gelmeden sattı!

Bang&Olufsen’in Kasım ayında Türkiye’ye gelecek olan 35 bin euroluk 85 inç televizyonu daha gelmeden sipariş aldı. Aynı televizyonun 12 bin euro fiyatı olan 55 inç modelinden de 10 tane satıldı.

Danimarka’da 1925 yılında Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından kurulan ve dünya çapında 549 mağazasıyla faaliyet gösteren Bang&Olufsen, hem dünyada hem Türkiye’de büyüme planları yapıyor. Ses ve müzik sistemlerinin yanısıra televizyonlarıyla da iddialı olan marka, bu yıl global pazarda yüzde 5, Türkiye’de ise yüzde 10 büyümeyi öngörüyor. Markanın yeni BeoVision Avant televizyonu da iddialı ürünlerden biri. Haziran sonunda Türkiye’ye gelen ve fiyatı 12 bin euro olan 55 inçlik televizyondan 10 tane satıldı. Kasım’da gelecek olan 85 inç televizyon ise daha gelmeden sipariş aldı. Bu televizyonun fiyatı ise 35 bin euro.

Anadolu yakası radarda

Türkiye’de markanın en fazla hoparlörlerinin satıldığını söyleyen Ferco Müzik ve Görüntü Sistemleri A.Ş. Direktörü Kerem Ariş, bu ürünü ikinci sırada televizyonun izlediğini belirtti. Türkiye’de 3 binin üzerinde bir müşteri portföyleri olduğunu kaydeden Ariş, Türkiye’de markanın varlığını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu çerçevede Nişantaşı dışında ikinci mağazayı açmayı planladıklarını anlatan Ariş, “Daha önce Ankara ve İzmir’de de mağazalarımız vardı ama onları kapattık. Şimdi birkaç kilit noktada daha mağaza açmak istiyoruz. Bunlardan biri Anadolu yakasında olacak. İzmir’e geri dönebiliriz. Bodrum da ilgi alanımızda” dedi.

Haberin Devamı

BeoPlay A9 zirvede

Markanın son 1 yıl içerisinde Türkiye’de yüzde 10 büyüdüğüne değinen Ariş, büyümenin tüm ürün segmentlerinde gerçekleştiğini, özellikle BeoPlay serisinin satışlarının arttığını vurguladı. Bang&Olufsen’in daha uygun fiyatlı ürünlerinin olduğu alt markası BeoPlay ile pazarda güçlenmeyi istediklerini dile getiren Ariş, şöyle devam etti:

“Bu marka 25-40 yaş arasında genç kesime hitap ediyor. Taşınabilir hoparlör ve kulaklık grubunda ürünleri var. Ekim ayında yeni ürünleri tüketiciyle buluşturacağız. Bu grupta da güçlenmek istiyoruz. Daha fazla insanın markayla tanışıp deneyimlemesini hedefliyoruz. Şu anda BeoPlay A9 hoparlör hem dünyada hem Türkiye’de çok popüler. Fiyatı 2 bin 350 euro olan hoparlörden 200’ün üzerinde satış rakamına ulaştık.”

Haberin Devamı

Katar Şeyhi de Cem Yılmaz da müşteri...

BANG&OLUFSEN’İN Türkiye temsilciliğini 1998 yılından beri Ferco Müzik ve Görüntü Sistemleri A.Ş. yapıyor. Satış ve Proje Uzmanı Onur Atar ve Marka Müdürü Seda Önalan ile markanın Türkiye’deki çalışmalarını anlatan Kerem Ariş’in verdiği bilgiye göre; markanın 3 binin üzerinde müşterisi var. Bu müşteriler arasında ünlü isimler de bulunuyor. Ali Koç, Ferit Şahenk, Cem Yılmaz, Roberto Carlos, Kenan Doğulu bu isimlerden birkaçı... Katar Şeyhi de Türkiye’de yaptırdığı lüks teknenin sistemlerini Nişantaşı’ndan almış.

360 derece dönüyor odaya uyum sağlıyor

Bang&Olufsen, BeoVision Avant televizyon, 4K teknolojisini barındırıyor. Ayaklı platformu sayesinde 360 derece dönebiliyor. Televizyon çalışırken açılan ve kapatırken katlanan güçlü bir ses paneline sahip. Entegre 7.1 surround ses modülüyle kablolu veya kablosuz harici hoparlörler kolayca bağlanabiliyor. Chromatic Room Adaptation özelliğiyle ortam ışığı 2 sensörle analiz ediliyor ve ekran odadaki renk tonlarını dengeleyecek şekilde ayarlanıyor. Yüzlerce ülkeden binlerce radyo istasyonunu dinlemek de mümkün.

Haberin Devamı

Özel indirim daveti

İSKANDİNAV ruhuna tasarımlarıyla hayat veren BoConcept yüzde 60’a varan özel indirimli tasarım mobilyaları ve renkli aksesuarlarını keşfetmeniz için 31 Ağustos’a kadar mağazalarına bekliyor. BoConcept’in kanepeleri, mobilyaları, aksesuarları ve aydınlatma ürünleri bu özel indirime dahil.

Hayat kurtaran çanta

Binlerce farklı tasarımı özel tasarımcılardan seçen shopthedesign.com, yeni seçkisinde birbirinden farklı hayat kurtaran bez çantaları bir araya getiriyor. Hafifliği ve kolay kullanımı ile dikkat çeken bez çantalar, ondan fazla tasarımcının elinden çıkıyor. Sezonun favorileri arasında Frida Kahlo Bez Çanta, Ananaslı Bez Çanta, Kahveli Bez Çanta, Mickey Mouse Bez Çanta ve Aşk Dolu Bez Çanta yer alıyor.

Zarafetin simgesi inci

DİAMOND by Naci Şenocaklı’nın yeni koleksiyonu mağazalarda yerini aldı. Marka, yeni sezon zarafetin simgesi inci tasarımlarıyla öne çıkıyor. Tamamen el işçiliği ile sınırlı sayıda üretilen inci küpe, kolye ve yüzükler; safir, kırmızı altın ve pırlanta ile birlikte kadınlara sesleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın renkleri burada

3M’in en beğenilen ürünlerinden olan Post-it Notes, Dünyanın Renkleri koleksiyonu ile not kağıtlarına yeni renkler kazandırıyor. Ünlü stilist Brad Goreski’nin egzotik yerlerden ilham alarak yarattığı yeni koleksiyon, dünyanın dört farklı bölgesinden alınan renklerle trendleri yakalıyor. Koleksiyondaki renkler Bangkok, Mikonos, New York ve Rio de Janeiro’nun ruhunu yansıtıyor.

Adımlar renkle atılıyor

TERGAN, çarpıcı renkleriyle stilinize ayrıcalık katmayı hedefliyor. Sandalet, dolgu topuk ve yüksek topuk ayakkabılarla loaferlar somon, elektrik mavi, nar çiçeği gibi renklar var. Tabanlardaki hasırlar, topuklardaki işleme ve desenler de dikkat çekiyor. Koleksiyondaki çantalar da küçük modelleri ve uzun saplarıyla yazın hafifliğine eşlik ediyor.

Hem çocuklara hem büyüklere

TWİGY, yeni sezon terlik modelleriyle yine evinizdeki rahatlığın vazgeçilmezi olmayı hedefliyor. Tüm aile bireylerine uygun modelleriyle Twigy yeni sezonu, modern ve rahat dokunuşlarla ev halini şıklığa dönüştürüyor. Pudra tonlarının ve açık renklerin ön plana çıktığı koleksiyonda, fiyonk, ponpon gibi detaylar göze çarpıyor.

Takım elbiseler hazır

SABRİ Özel’in sonbahar koleksiyonundaki takım elbiseler siyah, lacivert ve kahve gibi klasikleşen renklerinin yanı sıra; camel, mürdüm, petrol mavisi ve sarı renkleriyle stillere renk katıyor.