Gazete Vatan Logo

330 itfaiyeci için 3 bin kişi başvurdu

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen adaylar, İtfaiye Daire Başkanlığı önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “itfaiye eri” kadrosunda istihdam edilecek 330 personel alımı için açtığı sınava, bir haftada çoğu üniversite mezunu 3 bin kişi başvurdu.

Aralarında, mimar, mühendis, şehir plancısı ve sosyal çalışmacıların da bulunduğu adayların unvanı, sınavı kazanmaları durumunda “itfaiye eri” olacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, itfaiye kurumunu daha da geliştirme hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, bu çerçevede kadrolarını da genişleteceklerini söyledi.


“İtfaiye eri” kadrosunda istihdam edilecek 330 personel alımı için, 1 hafta içinde aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu 3 bin adayın başvuru yaptığını bildiren Kurutuz, başvurular için bir hafta daha süre bulunduğuna dikkati çekti.


Üniversite ve yüksek okul mezunu elemanlar alacaklarını ifade eden Kurutuz, şöyle devam etti:
“İtfaiyeciler artık sadece yangın söndüren kurumlar değil. Projelerin tetkiki, onayı, binaların yangın güvenliği açısından yeterli olup olmadığının tespiti, kimyasal yangınlar için kimya mühendisi ve teknik eleman ihtiyacımız var. Çok sayıda müracaat var. Mülakat yapılacak. Seçmeler sonucunda başarılı olan arkadaşlarımız itfaiyeci olarak seçilmiş olacak.”

“DEVLET İŞİ OLSUN DA...”

İtfaiye eri olmak için başvuranlardan Mehmet Özdemir, Balıkesir'den sabah saatlerinde geldiğini ve 6 saattir başvuru yapmak için sırada beklediğini belirterek, “özel sektörde çalışıyordum. Devlet işi olsun da ne iş olsa yaparım” dedi.


Ayhan Kale de Aksaray'dan geldiğini ve üniversite mezunu olduğunu ifade ederek, “Bu kadar izdiham yaşanacağını düşünmemiştik. Çöpçülük dahi yaparım 657'e tabii olsun da ne olursa olsun. Daha önce özel sektörde çalıştım, işten atıldım. İdeallerim vardı. İşsizlik evlenmeye bile engel, işin varsa kız veriyorlar” diye konuştu.


Adaylardan Mehmet Özdemir, hayat şartlarının çok zor olduğunu ekonomik krizin her sektörde sıkıntı oluşturduğunu dile getirerek, “Devlet işi olsun da itfaiyede çalışayım. Erzurum'dan geldim başvurumu yaptım. Sabah 8'den beri sıra bekliyoruz, memur olalım diye. İnşallah bize de şans güler” dedi.
İbrahim Aydın da inşaat mühendisi olduğunu ifade ederek, özel sektördeki işlerin tatminkar olmadığını ve itfaiye eri olmak istediğini söyledi.

GENÇ KIZLAR DA VAR

Üniversite mezunu adaylar arasında çok sayıda genç kız da bulunuyor.
Jeofizik mühendisi Aslı Önsoy, mesleğini itfaiye çatısı altında sürdürmek istediğini belirterek, başvurusunu yaptığını kaydetti.
Ezgi Kahraman da işsiz olduğunu, iş ilanından haberdar olduktan sonra başvuruda bulunduğunu ifade ederek, “İtfaiye eri olmak istiyorum. Biz de erkekler gibi mücadele vereceğiz. İş yok çünkü. Sonunda burası devlet dairesi, güvencem var o yüzden burayı istiyorum” dedi.


Gamze Han, başvuru koşullarını taşıdığını, kadrolu iş sahibi olabilmek için müracaatta bulunduğunu bildirdi.
Başvuruda bulunanlar, belediyenin sınav komisyonunca belirlenen KPSS taban puanlarına göre, en yüksek puandan başlamak üzere, kadro ve öğrenim durumlarına göre sözlü sınava çağrılacak.

Haberin Devamı