Gazete Vatan Logo

30 vekil marş için yürüdü

Bolu’da 10. Yıl Marşı’nı yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürü’nü protesto eden CHP’lilere polisin gazlı müdahalesinin ardından, dün 30 milletvekilinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi

30 vekil marş için yürüdü

10’uncu Yıl Marşı’nın okullarda çalınmaması talimatı veren Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’e yönelik önceki günkü protestoya polisin gazla müdahalesinin ardından, dün 30 CHP milletvekilinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik önünde basın açıklaması yapıldı. Polis bu kez müdahale etmedi.

Aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Yakup Akkaya, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın da bulunduğu 30 milletvekili, dün Bolu’ya gelerek, önceki gün gazlı müdahaleye maruz kalan milletvekili Tanju Özcan’a destek verdi.

Bu kez polis Milli Eğitim Müdürlüğü önünde barikat kurmadı. Ancak müdürlüğün bulunduğu sokağın girişi kamyonetle kapatılarak milletvekillerinin bulunduğu otobüsün girişine izin verilmedi.

‘Senin adını yazdık’

Tanju Özcan’a gaz sıkan polise tepki gösteren CHP’li İnce, “Biz kindar değiliz, biz içimizde nefret büyütmeyiz. Ama unutma senin adını da yüreğimize yazdık. Senin adını CHP’nin 12 milyon oy vereni, gençlik kollarımız ezbere bilecek. Biz bu ülkeyi geren, kutuplaştıran Cumhurbaşkanı gibi kandan, kinden, nefretten beslenenler değiliz ama hesap sormaktan da geri durmayacağımızı 78 milyonun bilmesini isteriz” dedi. Daha sonra milletvekilleri ve kalabalık valilik binasına kadar 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde yürüdü. Milletvekilleri, valilik önünde de Vali Aydın Baruş’u protesto etti. Polis burada da müdahalede bulunmadı.

Haberin Devamı

‘Haddini sen bileceksin’

Bolu Valisi Aydın Baruş’un, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan için “Haddini bil” diye açıklama yapmasına tepki gösteren Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: Seçilmiş milletvekiline ’Haddini bil’ diye açıklama yapmış. Ey kendini Bolu Beyi zanneden Bolu Valisi. Haddini sen bileceksin. Sen kendini Bolu Valisi olarak değil, Bolu Beyi olarak tanımlıyorsan merak etme burada da CHP’nin Köroğluları vardır. Halkın seçtiği milletvekili ile nasıl konuşulması gerektiğini öğreneceksin. Öğrenemezsen sana öğretmesini biliriz.

Haberin Devamı

İnceleme başlatıldı

Bolu Valisi Aydın Baruş, okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması için okul müdürlerine talimat veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattıklarını, sonuca göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceğini söyledi. Baruş, resmi törenlerde İstiklal Marşı’na alternatif olsun diye başka marşlar enjekte etmeye çalışmanın da uygun olmadığını söyleyerek, “Kimsenin 10’uncu Yıl Marşı’ndan rahatsızlık duymak gibi bir durumunun söz konusu olmaması lazım” dedi. Baruş, önceki günkü gazlı müdahale için ise, “Yasalara uyulmadığı için oldu” dedi.