Gazete Vatan Logo

3 yılda 7 bin kişiye iş kapısı açacak

8 alışveriş merkezinde 1.150’den fazla perakendeciye ev sahipliği yapan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 3 yıl içinde yatırımlarla 7 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor

3 yılda 7 bin kişiye iş kapısı açacak

İlk AVM yatırımını Ankara’da gerçekleştiren, şu anda 7 ildeki 8 AVM’de yılda 95 milyon ziyaretçi Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bu yıl verimliliğe odaklanacak ve sektördeki sıkıntıları iş ortakları ile birlikte aşmak için çalışacak. Alışveriş merkezlerindeki 1.150 perakendeci için döviz kurunu sabitlemek ve varlık yönetimi ekibi gibi destekler sunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın Genel Müdürü Hasan Şimşek, yeni dönemin verimlilik ve optimizasyon dönemi olacağını söyledi.

Hasan Şimşek, “Gereksiz büyüklükte AVM’ler yapmıyoruz. Perakendeciler de bu noktada bizi destekliyor. Eskiden her perakendeci büyük mağazalarda yer almak isterdi. Şimdi ise uygun büyüklükte olmasını yeterli görüyor. Verimlilik ve optimizasyon dediğimiz konu bu. Sektör olarak öğrenme dönemi bitti artık olgunluk aşamasına geçiyoruz” diye konuştu.

Şimşek’in verdiği bilgiye göre Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 8 alışveriş merkezinde 13 bin kişiye istihdam sağlıyor. Şirket, önümüzdeki yıllarda açacağı AVM’lerle birlikte istihdam sayısını 3 yıl içinde 20 bine çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı