Gazete Vatan Logo

3 kişinin öldüğü otodrag kazasına adli ve teknik soruşturma

Antalya'da dün yapılan Türkiye Otodrag Şampiyonası'nda 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından cenazeler bugün gözyaşları arasında toprağa verildi

Kazada yaşamını yitirenlerden Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Orhan Bozkurt'un babası Orhan Bozkurt, "Güvenlik önlemleri yetersizdi. Bu olayın arkasını sonuna kadar arayacağım. Ben orada bir asker kaybettim. Sorumlular hesabını versin" dedi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamada ise kaza için komisyon oluşturulduğu ve soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, pilot Levent Kesen'in kullandığı otomobilin teknik nedenle yoldan çıktığı belirtildi. Yarışlarda organizasyon eksikliği bulunmadığı kaydedildi.

TOSFED bünyesinde ve OPET'in sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Otodrag Şampiyonası'nın ilk ayağının yapıldığı Antalya'da yaşanan kaza için adli ve teknik olmak üzere iki ayrı soruşturma başlatıldı. 3 kişinin ölümüyle ve 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili adli soruşturma başlattı. Kaza mahallinde inceleme yapan savcılık, federasyon temsilcisi iki kişinin ifadesine başvurdu. Diğer yandan TOSFED Medya Sorumlusu Sinem Erdoğdu, bugün yaptığı açıklamada, kazada yaşamını yitirenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilediklerini iletti ve derin acılarını paylaştıklarını bildirdi. Erdoğdu açıklamasında şunları söyledi:

"Türk Hava Kurumu'nun Karain Pisti'nde 16 Nisan Pazar günü saat 11.30'da verilen startla başlayan organizasyonda, Pro A5 kategorisinde start alan Levent Kesen tarafından kullanılan Chevrolet Camaro marka otomobilin, teknik nedenlerden dolayı yoldan çıkmasıyla meydana gelen kazada üç kişi yaşamını yitirdi. 28 aracın start aldığı ve olayın meydana gelmesiyle hemen durdurulan yarışta, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu bir araştırma komitesi oluşturarak kazanın gelişimi ile ilgili detaylar için soruşturma başlattı. 28 pilotun start aldığı ve üzücü bir şekilde noktalanan yarışla ilgili olarak herkese başsağlığı diliyor ve geçmiş olsun diyoruz."

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
Kazadan sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralıdan Murat Yıldırım, tedavisi tamamlanarak bugün taburcu edildi. Sol kolu ile sağ el parmakları kırık olan sürücü Kesen'in tedavisi ise sürüyor. Dün gece ameliyata alınan Kesen'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kesen'in tedavisinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vereceğini bildirildi. Bilinci açık olan Levent Kesen'in kaza anına dair fazla birşey hatırlamadığı kaydedildi. Kesen'in ölümlü trafik kazasına neden olmak suçlamasıyla ifade vereceği belirtildi.

13 YAŞINDAKİ ORHAN OTOMOBİL TUTKUNUYDU
Kazada yaşamını yitiren 3 kişiden Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Orhan Bozkurt'un ailesinin evinde gözyaşı sel oldu. Kepez Mahallesi 3219 Sokak'taki evde oturan Orhan Bozkurt, oğlunun fotoğraflarına bakarak sürekli ağladı. Oğlunun yarış ve otomobil tutkunu olduğunu söyleyen Orhan Bozkurt, oğlunun evdeki oyuncak otomobillerine sarıldı. 55 yaşındaki Orhan Bozkurt, "Güvenlik önleminin olmadığı bir yerde nasıl böyle bir yarışa izin verirler? Bu olayın arkasını sonuna kadar arayacağım. Sorumlulardan hesap soracağım. Herkesi göreve çağırıyorum. Ben orada bir asker kaybettim. Sorumlular hesabını versin" dedi. Orhan'ın annesi 48 yaşındaki Azime Bozkurt ile ablası Dudu Bozkurt'u da yakınları sakinleştirdi. Yarış pistine halasının oğlu 31 yaşındaki Süleyman Çil ile birlikte giden Orhan Bozkurt'un cenazesi, Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. 3 çocuklu ailenin en küçük evladı olan Orhan'ın ağabeyi Selahattin Bozkurt'un askerde olduğu bildirildi.

ABLADAN AĞIT: NEDEN HABERSİZ GİTTİN
Konyaaltı Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki İbrahim Uzun'un cenazesi ise Uncalı Camii'nde kılınan namazın ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'nda yakınları ve okul arkadaşları tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde memur olan baba Şevket Uzun, ayakta durmakta güçlük çekti. Ağıtlar yakan abla Gül Uzun, elinde tuttuğu kardeşinin fotoğrafına bakarak, "Neden habersiz gittin? Beni yalnız bıraktın. Seni bekleyen mi vardı? Biz sensiz ne yaparız?" diye ağladı.

ÜNİVERSİTELİ GENÇİN AİLESİ PERİŞAN
Kazada ölen Akdeniz Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Programcılığı Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki İbrahim Özer'in cenazesi ise Burdur'un Tefenni İlçesi'nde toprağa verildi. İbrahim Özer'in haftasonu tatili nedeniyle Antalya'daki ailesinin yanına geldiği ve pazar günü arkadaşlarıyla birlikte otomobil yarışlarını izlemek üzere Karain Havaalanı'na gittiği öğrenildi. Tefenni'deki cenazeye katılan baba Abdurrahman, anne Zehra Özer ile abla Pınar Özer, sinir krizleri geçirdi. Gözüyaşlı aile, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Antalya'daki bir otelde işçi olarak çalışan Abdurrahman Özer, "Okulunu bitirip turizmci olacaktı. Oğlumuza doyamadık" dedi.

SEYİRCİ TELLERİ YIKTI
TOSFED Antalya Temsilcisi Haluk Özsevim, pist ve güvenlik önlemlerinde eksiklik bulunmadığını söyledi. Pistin yarış için hazırlandığını ve orta bölmelere bariyer yerleştirildiğini belirten Özsevim, otomobillerin çıkış noktasından itibaren 200 metre seyircinin izlemesi için alan bırakıldığını ve bu alandan sonraki bölümün telle çevrildiğini açıkladı. Yarışlarda jandarmanın dışında 50 özel güvenlik elemanının görev yaptığını kaydeden Özsevim, şu açıklamayı yaptı:

"3 bin kişinin otomobilleri yakından izlemek istemesi nedeniyle izdiham yaşandı. Otomobillerin dönüş yolundaki parkurda seyirciler, tel örgüleri ezip araçların hız ve manevra yaptığı alanın yakınına kadar girdi. Tüm anonslara ve güvenlik elemanlarına rağmen bunu engelleyemedik. Hatta yarışları bu sebeple bir kez durdurduk. Şayet seyirci, tel örgüleri aşıp daha ileriye gitmemiş olsaydı, bu kazada can kaybı yaşanmayacaktı. Bunun adı yarış. Kaza da olabilir, otomobil takla da atabilir. Ancak, seyircinin pistin dibinde tehlikeli alana telleri yıkıp girmesi, ölümlere neden oldu. Organizasyonda hukuken eksikliğimiz yok, ancak tüm bunlara karşın vicdanen içimiz rahat değil."

TÜRKİYE ŞAMPİYONU PİLOT
Yarış sırasında kontrolden çıkan otomobiliyle seyircilerin arasına girerek 3 kişinin ölümüne neden olan 38 yaşındaki sürücü Levent Kesen, iyi bir pilot olarak tanınıyor. Ankara doğumlu olan Kesen, TED Koleji ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Evli olan Kesen, modifiye edilmiş ve motorları güçlendirilmiş otomobillerin yarıştığı "Sınıf 10' veya "Pro A5' olarak adlandırılan en profesyonel grupta yarışıyor. Geçen yıl 29 Eylül'de yine Antalya'da yapılan yarışlarda da birinci olan Kesen, 2005 puan durumuna göre Sınıf 10'un birincisi ve 2005 Süper Drag şampiyonuydu.

SEYİRCİNİN ARASINA DALDI
Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havaalanı'nda Antalya Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (ANTOK) tarafından düzenlenen dünkü yarışta, Opet takımının sürücüsü Levent Kesen'in kullandığı 1967 model Chevrolet Camaro marka otomobil, çıkıştan bir süre sonra pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmış, kameraların saniye saniye kaydettiği kazada, İbrahim Özer ile İbrahim Uzun olay yerinde ve Orhan Bozkurt da kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Pilot Kesen'in sağ el parmaklarının ve sol kolunun kırıldığı kazada seyircilerden Murat Yıldırım da yaralanmıştı.

Haberin Devamı