Gazete Vatan Logo

3 iddiaya 3 cevap!

Erdoğan, Urla’daki villalar, Sabah ve atv’nin satışı için havuz oluşturulması ve Fas’tan telefon açtığı iddialarına ilk kez yanıt verdi

Başbakan Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile düzenlediği basın toplantısında Zaman Gazetesi Muhabiri Ahmet Dönmez’in sorduğu, Urla’daki villalar, Sabah ve atv’nin satışı için havuz oluşturulması ve Fas’tan telefon açtığı iddialarını tek tek yanıtladı. Erdoğan’ın yanıtları şöyle:

'Hepsinin altında patronlarınız var'

“Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy. İddia ediyoruz de. Çünkü bu iddialarının hepsinin altında patronlarınız var. Ve bu iddiaların hepsinin altında dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dışa bağlı olduğunuz yer size nasıl komut ediyorsa ona göre hareket ediyorsunuz. Sondan başlayacağım.

Urla şahsımla alakalı değil


Önce Urla’daki olayı söylüyorsunuz. Bu Urla ile ilgili olay bir defa şahsımla alakalı değil. Hukukta bir kaide vardır, bunu öğren. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim? Mensubu olduğun medya organı. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer, 35 yıl önce inşa edilmiş olan bir yerdir. Bunun bir süreci vardır. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bunu gelip bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla bunun zerre kadar alakası yok.

'Bunu da patronlarına söyle'

Ben son 5 yıl içerisinde senede 3 gün 5 gün gittiğim ailece görüştüğüm çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir. Ve orası hazine arazisi değildir, onların kendi mülküdür. Bunu da bilmenizi isterim. Bunu da patronlarına söyle. Ama patronlarınız maalesef doğru konuşmamayı kendilerini meslek edindikleri doğru konuşmamak üzere bütün vatandaşlarımızı bu noktada bu ülkenin güvenilir insanlarına ‘iftira at, tutmazsa iz bırakır’ anlayışıyla hareket ettikleri için burada da aynı süreci devam ettirmektedirler.

'Başbakan'ı lekeleyemezsin'

Oranın sahipleri oraya 35 yıldır sahip. 35 yıl içerisinde orada yaptıkları onların evleridir, bir köydür. Birinci derece sit 3. derece sit bunların hepsi yargı içerisinde devam eden bir süreçtir. Bununla ilgili Başbakanı lekeyelemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evraklarınız yeter. Bununla ilgili şahsımla alakalı hiçbir şey yok.”



‘Evet, Fas’tan aradım...’

“Diğer bir konuya gelince Fas’tan arama noktasında evet aradım. Bu çok açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da kendi altyazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili, yurtdışında olan bir Başbakana karşı bu tür hakaretlerin yapıldığı bir konuşmayı kalkıp kendilerine söyledim. Kendileri de gerekli uygulamayı yaptılar. Yani ben bir gazetenin sizin patronlarınıza yeri gelmiş bu tür hakaretler yapıldığı zaman ya arkadaşlarım ya şahsım açıp hukukumuza da dayalı olarak bu tür hareketler yapıyor, ‘Bak biz şu anda Fas’tayız’ demişizdir. Bunu demek eğer yanlışsa onu bilemiyorum. Ama bu tür şeyleri de öğretmek durumundayız. Çünkü yapılan hakaretler sıradan hakaretler değildi.”

‘Sabah-atv ne havuzu ya?’

“Üçüncü bir sorunuz daha vardı. Sabah ATV. Bakın bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de çok merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili, bu adımı atan firma sıradan bir firma değil. Bu ortağı olduğu firma da hisselerini kalkıp kendi amcasına devrediyor, satıyor. Bunun yanında 3. havalimanı ile alakalı olarak oradaki hisselerini de bu sizin havuza girenler diye, ki onlar havuza girip ıslananlardan değil onu da bilin, oraya da hisselerini satmak suretiyle medya dünyasına giriyor. Atılan adım budur. Havuz mu bu? Bunları lütfen patronlarına bunu söyleyecek irade sende yok. Söylesen de zaten netice alamazsın. Bu ara çünkü tamamıyla iftira üzerine kurulu bir dünya kurdular. Zaten maşallah rüyaları da gayet güzel iltifat ediyorlar. Ve tweetlerin iki katı artırılmasını söylüyorlar. İki katına artırılması için de fetvayı aldığınıza göre sen de tweetlerde artık iki katı uygulamaya devam et.”

Haberin Devamı