Gazete Vatan Logo

3. Havalimanı’nda zemin inşaatı çok geciktirdi

DHMİ’nin yeni Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım 3. Havalimanı’nda zemindeki problemin giderilmesi ile ilgili çok uğraşıldığını, bu yüzden inşaatın başlayamadığını belirtip ekledi: Hedef tarih için çok yoğun çalışma gerekiyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nın havalimanı olmaktan çıkarılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Neticede bu siyasi de bir karardır. Bizim fikrimizi alacaklardır, söyleyeceğiz ama son karar biz de değil” dedi İstanbul’daki hava trafiğinin çok zorlandığını, Atatürk Havalimanı’nın istiap haddini doldurduğunu, Sabiha Gökçen’in yoğunluğunun arttığını anlatan Yıldırım, 3. Havalimanı’nın çoktan bitmiş olması gerektiğini kaydetti.
Çalışmalar sürüyor
Yıldırım, “Ama bugün henüz başlama noktasında. Biliyorsunuz deklare edilen bir tarih var. 2017’nin sonu gibi. Bu hedefin tutturulabilmesi için hakikaten çok yoğun bir çalışma gerekiyor” diye konuştu. Serdar Hüseyin Yıldırım, üçüncü havalimanı inşaatının henüz başlamadığını, zemindeki problemin giderilmesi için uğraşıldığını dile getirdi.
Yıldırım, üçüncü havalimanının da şehir merkezinden ciddi bir mesafede olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Havalimanını tek başına yapmak yetmez. Bu havalimanının entegrasyonunun da sağlanması lazım. Gerek hızlı demiryolları sistemleriyle gerek yeterli karayolu bağlantılarıyla... ‘Bu yapılmadığı müddetçe tek başına havalimanı bir şey ifade etmez’ diye söylüyoruz. Herkes bunun farkında. Bu manada koordineli bir çalışma yürüyor. Temennimiz odur ki; bu havalimanının ilk safhasının açılış döneminde yeterli bağlantılar da kurulmuş olacaktır. Üçüncü köprü üzerinden hızlı tren hattı, çok önemli bir bağlantı. Bu bağlantı hem Sabiha Gökçen’i bağlayacak hem üçüncü havalimanını bağlayacak. Böylece iki havalimanı da birbirine entegre olacak. Geçenlerde Bakanımızın açıkladığı Gayrettepe’den bir metro hattı ki, o da çok önemli bir bağlantıdır, şehrin içinden direkt havalimanına geçişi sağlayacak. Diğer karayolu bağlantılarıyla bunlar paralel bitirildiği takdirde sadece İstanbul’un değil, hem Türkiye’nin hem de bana göre dünya sivil havacılığının bir nevi durumunu etkileyecek, vaziyetini değiştirecektir. Fiili inşaata başlama tarihi şu anda Mayıs gibi gözüküyor. O zamana kadar gerekli çalışmalar herhalde tamamlanacak.”
İstanbul’da başka alan yok
Yeni havalimanının uzaklığı hakkında medyada bazı haberlerin yayımlandığını hatırlatan Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul’da bu çaptaki havalimanının sağlıklı şekilde sığabileceği başka bir alanın olmadığını belirtti.

Haberin Devamı