Gazete Vatan Logo

3 günde 500 firma

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na destek veren kurum ve kuruluş sayısı 3 günde 500’ü aştı. Bu firmalar mağazalarında “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” logosu kullanırken, asgari yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt ediyor.

3 günde 500 firma

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan indirim kampanyasına katılan firma sayısı her geçen gün artıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak koordinesinde açıklanan program kapsamında ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmayı taahhüt eden firma sayısı 3 günde 500’ü aştı.

Sitede ilan ediliyor

Enflasyonla mücadelenin takibi amacıyla açılan ‘enflasyonlamucadele.org.tr’ internet sitesi üzerinden kampanyaya katıldığını ilan eden firma sayısı kısa sürede arttı. Aralarında perakende ticaretin önde gelen markalarının da bulunduğu çok sayıda firma, dernek, oda ve kurum açıklamalarıyla programa desteklerini ilan etti. Bu kapsamda, THY, Pegasus, Koç, Sabancı, Boyner, Eczacıbaşı, Yıldız, Doğuş Grubu, Mediamarkt, Teknosa, Koçtaş, Ülker, Eti, Torku, Pınar, Saray, Suryapı, Vatan Bilgisayar, Sanko, Simit Sarayı, İstikbal, Bellona, Mondi, Çilek ve Vestel’in de aralarında yer aldığı 500’den fazla kuruluş kampanyaya destek verdiğini açıkladı. İnternet sitesine kayıt yaptırmamasına rağmen pek çok oda, dernek, firma da açıklamalarıyla ürünlerinde indirim taahhüdünde bulundu.

Haberin Devamı

Logolu mağazalar

Bakan Albayrak, Türkiye’nin enflasyonla mücadelede başarıya ulaşması için kamu öncülüğünde başlatılan programın, özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğini hedeflediğini belirtmişti. Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na katkı sağlamak isteyen tüm firmalara, ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmaları çağrısında bulunulmuştu. Söz konusu mücadeleye destek veren firmalar, mağazalarında “Enflasyonla Topyekun Mücadele” logosu kullanacak. Logoda, firmanın aldığı karar doğrultusunda yaptığı indirim oranı yer alacak.

Demirören Enerji’den seferberliğe destek
Türkiye’nin lider enerji gruplarından Demirören Enerji, Enflasyonla Topyekûn Mücadele programını tam desteklediğini açıkladı. Türkiye’nin yüzde 100 yerli ve milli sermayeye sahip lider şirketlerinden Demirören Enerji Grubu 60 yıldır olduğu gibi bugün de büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle çalıştığını, bu hedefe ulaşmak için ülkemizin yaşadığı sorunlarda çözümün bir parçası olmayı görev ve sorumluluk olarak gördüğünü açıkladı. Demirören Enerji Grubu, bu kapsamda regüle olmayan seçili ürünlerinin satışlarında yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim yapacağını ifade etti.
Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, “Yüzde 100 yerli ve milli sermaye ile hizmet veren Demirören Holding olarak tüm şirketlerimizle Türkiye’ye değer katmak, ülkemize ve insanımıza hak ettiği en iyi ürün ve hizmetleri sunma anlayışıyla çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından başlatılan Enflasyon ile Topyekün Mücadele hareketine Demirören Enerji Grubumuz, yerli ve milli markalarımız Milangaz, OtoMilangaz, mOil, Likidgaz, Total Oil Türkiye ve Türk Petrol ile tam destek veriyoruz. Bu kapsamda, enflasyonla etkili ve sürdürülebilir bir mücadele için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye için, ülkemiz için bugün ve her zaman halkımızın yanındayız” diye konuştu.
Bu kapsamda Milangaz’ın 2 kilogram ve 12 kilogram ev tüketimine yönelik tüplerinde, tüm satış noktalarında, yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim uygulanacak. Ayrıca Total ve mOil markalarında, seçili akaryakıt istasyonlarında ve belirli market ürünlerinde yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim yapılacak.
Ziraat, PÜİS üyelerine özel oran uygulayacak
Akaryakıt bayilerinin artan kredi kartı komisyonları nedeniyle sıkıntı yaşamaması için bayilere özel komisyon oranları uygulanması amacıyla Türkiye Bankalar Birliği (TBB) nezdinde kamu bankalarıyla görüşen Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın (PÜİS), ilk iş birliği protokolünü Ziraat Bankası ile imzaladığı bildirildi.
Ziraat Bankası, PÜİS üyesi akaryakıt bayilerine özel oranlar uygulayacak. Protokol uyarınca Ziraat Bankası’nın akaryakıt bayilerine uygulayacağı komisyon oranları şöyle: “Tek ödemeli işlemlerde, ertesi gün iskontolu ödeme/Blokeli gün için Ziraat Bankası kartlarına yüzde 0.85/20 gün ve diğer banka kartlarına yüzde 2.50/49 gün, tek oran uygulamasında Ziraat Bankası ile birlikte sunulan tüm banka kartlarına yüzde 1.85/37 gün olarak belirlendi.”
Komisyon % 3’e çıktı
PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıt istasyonlarındaki satışların yüzde 60’tan fazlasının kredi kartlarıyla yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Kredi kartı komisyonları yüzde 3’lere ulaştı. Dolayısıyla kredi kartıyla yapılan satışların bayilerimize maliyeti yüzde 3’ü buluyor. Bayilerimizin kâr payının brüt yüzde 5 olduğu göz önüne alındığında, kredi kartı komisyonlarının bayiler için ne kadar büyük bir yük olduğu ortaya çıkar.”

Haberin Devamı