Gazete Vatan Logo

3 günde 350 konut sattı

Başakşehir Belediyesi’nin arsasında ASAF İş Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ‘3. İstanbul’da 3 günde 350 konut satıldı. 1.500 konutluk projenin ilk etabı lansman yapılmadan tükendi, ikinci etap satışları başladı

3 günde 350 konut sattı

Başakşehir Belediyesi’nin arsasında, Al Zamil, Seha Yapı, Adese, Fuzul Yapı şirketlerinin oluşturduğu ASAF İş Ortaklığı tarafından inşa edilen ‘3. İstanbul’ projesi yoğun ilgi gördü. 1.500 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanı bulunan projenin ilk etabında 350 daire daha lansman yapılmadan tükenince, proje ikinci etap ile lanse edildi.

Projenin konut alıcısından yoğun ilgi gördüğünü belirten proje sözcüsü ve Seha Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saylık, “Henüz satışa çıkmadan 12 bin ön talep topladık. Hafta sonu satış ofisine 5 bin kişi geldi. ‘Henüz resmi satış başlamadı’ dediğimiz halde masaya para koyanlar oldu. Projede ilk etapta yer alan 350 konutun tamamı 3 günde satıldı. Dövizün bu kadar hareketli olduğu dönemde gelen bu talep vatandaşlarımızın Türkiye’nin gücüne ve geleceğine inandığını gösteriyor” diye konuştu.

İkinci etabı da lansman fiyatları ile satışa sunduklarını söyleyen Saylık, “Normal şartlarda lansman toplantıları ilk etap satışları ile başlar. Ancak aldığımız yoğun talep neticesinde sizlerin karşına ikinci etap lansmanı ile çıkıyoruz. Yeni müşterilerimize de ikinci etabımızın lansman fiyatları ile fırsat sunmaya devam ediyoruz” dedi. 2+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede metrekare satış fiyatı 3 bin 800 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Başakşehir’in en büyüğü

3. İstanbul projesi, Başakşehir Belediyesi’nin arsasında hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleşiyor. Ortaklık, arsanın ihalesini 1 milyar 42 milyon lira ciro üzerinden belediyeye 375 milyon 120 bin TL hasılat payı ile kazanmıştı.

Ömer Saylık, 3. İstanbul’un 330 bin metrekare inşaat alanı ile bölgenin en büyük projesi özelliğini taşıdığını söyledi. Saylık, şunları söyledi: “368 bin metrekarelik Botanik Park projeye komşu. Sağlık kompleksi 3. İstanbul projemizin hemen yanında” diye konuştu.

Suudi yatırımcı çimento fabrikası da kuracak

Suudi Arabistan merkezli Al Zamil Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamed Abdullah M. Alzamil, bugüne kadar Türkiye’deki ortaklarıyla 1.1 milyar TL’lik proje gerçekleştirdiklerini belirtti. Alzamil, şöyle konuştu: “Toplam değerleri 500 milyon TL olan iki fon kurduk, Erzurum’da 120 milyon dolarlık çimento fabrikası geliştiriyoruz. Türkiye’ye karşı duyduğumuz bu özel ilginin birçok nedeni bulunuyor. Türkiye, genel olarak da güçlü ve istikrarlı büyümesi ile yatırım yapılabilecek ülkeler arasında öne çıkıyor.”

Haberin Devamı

3 mahallede dönüşüme kaynak

BAŞAKŞEHİR Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hasılat paylaşımı modeliyle ihale yapan ilk belediye olduklarını ve 3. İstanbul’un bu kapsamdaki üçüncü projeleri olduğunu söyledi. Projeden belediyeye en az 375 milyon lira gelir taahhüt edildiğini ifade eden Uysal, böylece arsayı satarak elde edecekleri gelirin neredeyse 3 katını elde edeceklerini söyledi. Projeden sağlanan kaynağın kentsel dönüşümde kullanılacağını belirten Uysal, “Altınşehir, Şahintepe ve Güvercintepe’de dönüşüm yapacağız. Sosyal konut da yapmayı planlıyoruz” dedi.