Gazete Vatan Logo

254 kişi işe alınacaktı tam 16 bin kişi başvurdu

Sivas’ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere alınacak 254 daimi işçinin belirlenmesi için başvuru yapan 15 bin 723 kişi arasında kura çekildi.

254 kişi işe alınacaktı  tam 16 bin kişi başvurdu

Sİvas’ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere alınacak 254 daimi işçinin belirlenmesi için başvuru yapan 15 bin 723 kişi arasında kura çekildi. KYK İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda üzere 60 güvenlik görevlisi 152 temizlik görevlisi 8 bakım onarım personeli 13 kaloriferci ve temizlik meslek kolunda 14 engelli işçi ve 7 eski hükümlü işçi olmak toplam 254 daimi işçi alımı için İŞKUR üzerinden 15 bin 723 başvuru yaptı. İşe alınacakların belirlenmesi için Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Sivas Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, kura çekimlerinin noter huzurunda şeffaf bir şekilde yapıldığını, iş için 15 bin 700 müracaat olduğunu söyleyerek, “Bunun yaklaşık 5 bin 500’ü Sivas dışından olan müracaatlar, 10 bin 200 civarında da Sivas’tan müracaat var. Müracaat edenlerin önemli bir kısmının çalıştığı bir işi var” dedi. İş için başvuru yapanların tamamının işsiz olduğu anlamını çıkartmanın yanlış olduğunu aktaran Vali Gül, “Mevcutta bir işi olanların KYK’yı tercih etmesi, bu kurumun çalışma şartlarının iyi olduğu anlamına geliyor. Yoksa 10 bin 200’ünün tamamının işi olmadığı anlamına gelmiyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

4 temizlikçi kadrosu için bin 315 kadın başvurdu

Karabük’te Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalıştırılmak üzere 8 daimi işçinin alınacağı kadro için bin 458 kişi başvurdu. İşe alınacak kişilerin belirlenmesi için Karabük Belediyesi Konferans Salonunda noter huzurunda kura çekildi. KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, Türkiye genelinde personel alımı için kura çekimi yapıldığınısöyledi. İki kişilik eski hükümlü kadrosuna müracaat eden 19, 1 kişilik engelli kadın kadrosuna başvuran 27, 1 kişilik erkek engelli kadrosuna başvuran 97 ve 4 temizlikçi kadrosuna başvuran bin 315 kadın aday arasından kura çekildi. Kura sonucunda kadroların 3 katı asil, 3 katı da yedek aday belirlendi. Adayların daha sonra KYK tarafından belirlenecek bir tarihte mülakata çağrılacakları belirtildi.

Haberin Devamı