Gazete Vatan Logo

250 milyon euroya yüzde 40’ı açık AVM

Rönesans Gayrimenkul’un 250 milyon euro yatırımla tamamladığı İstanbul Küçükyalı’daki Hilltown AVM’nin yüzde 40’ı açık alan olarak tasarlandı. Şirket, 2020’ye kadar 1.5 milyar euroluk yatırım yapacak

250 milyon euroya yüzde 40’ı açık AVM

7 farklı şehirde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı 8 alışveriş merkezi ile hizmet veren Rönesans Gayrimenkul, İstanbul Küçükyalı’da inşa ettiği Hilltown AVM ile 9’uncu AVM’sinin kapılarını 27 Ekim’de açıyor.

Şirket, 250 milyon euro yatırım ile hayata geçirdiği AVM için oldukça iddialı. Sahip olduğu marka karması, Adalar manzarasına karşı konumlanan restoranları, alışveriş caddeleri ve neoklasik mimari yapısının yanı sıra yüzde 40’lık bir açık alana sahip olan AVM’nin sadece sinema bölümünde 1.000 metrekare teras bulunuyor. İnsanların tamamen kapalı AVM’lerde artık vakit geçirmek istemediğini söyleyen Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Hilltown’un insanı ezen bir mimarisi yok. AVM’nin yüzde 25’i restoran ve kafeden oluşuyor. Ayrıca, afiş ve reklam görselleriyle görüntü kirliliği de olmasını istemiyoruz” dedi. Özgümüş, 200 mağazanın yüzde 96’sının da kiralandığını söyledi.

63 bin metrekare kiralanabilir alanı ve yaklaşık

2 bin metrekare eğlence alanı olan Hilltown’da 200 mağaza, 9 sinema salonu bulunuyor. AVM’lerde farklılaşmanın artık zorunlu olduğunu belirten ve fark yaratabildikleri sürece AVM yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, “Hilltown, AVM işini etkileyecek, negatif fikirleri değiştirecek bir proje. 2020’ye kadar 1.5 milyar euro yatırım planımız var. Şu an devam eden projelerimizin değeri 900 milyar euro” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı