Gazete Vatan Logo

2020 YKS TYT nasıldı? Türkçe ve Matematik testi zor muydu? YKS sonrası ilk yorumlar!

Üniversiteye hayali kuran yüzbinlerce aday için yurt genelinde düzenlenen YKS'nin ilk oturumu olan TYT tamamlandı. YKS'de ter döken adaylar, YKS sonrası sosyal medyadan TYT testleri hakkında paylaşımlarda bulundu. Peki, YKS TYT nasıldı? Türkçe ve Matematik testi zor muydu? İşte YKS sonrası ilk yorumlar...

2020 YKS TYT nasıldı? Türkçe ve Matematik testi zor muydu? YKS sonrası ilk yorumlar!

2020 YKS sınavının ilk kritikleri saat 13.00 itibariyle öğrenciler tarafından sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılmaya başlandı. 165 dakika sınavda ter döken adaylar sosyal medya aracılığıyla YKS ile ilgili ilk yorumları yapmaya başladı. Kendileri gibi aynı kaderi paylaşan YKS adaylarının sınavının nasıl geçtiğini öğrenmek isteyenler sosyal medyaya akın etti. Peki, 2020 YKS TYT nasıldı? Türkçe ve Matematik testi zor muydu? YKS sonrası ilk yorumlar...

HANGİ TESTTEN KAÇ NET YAPMAK GEREKİYOR?

TYT'de 150, AYT'de ise 180 barajını geçmeden herhangi bir programı tercih edemiyorsunuz. Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. 2019 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları ve yerleşen son kişinin netleri ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu net sihirbazı oluşturuldu.

Gerçek verilere dayanan Net Sihirbazı yerleşen son kişinin net değerleri doğrudan 2019'da lisans/önlisans programlarına yerleşen son kişinin TYT-AYT'deki net sayıları kullanılarak belirlendi.

Haberin Devamı

Yerleşen son kişinin Netleri belirlenirken, lisans programlarında genel kontenjana yerleşen son kişinin, önlisans programlarında ise TYT-AYT puanı ile yerleşen son kişinin Netleri dikkate alındı. (Okul birincilerinin ve Engelli/Tübitak ek puanlıların netleri dışında).

2020 YKS ZOR MUYDU? İLK YKS YORUMLARI

İstanbul Erkek Lisesinden mezun olan Ahmet Ali Sezerel, AA muhabirine, sınavın genel anlamda güzel geçtiğini ancak bazı konularda zorlandığını söyledi.

Türkçe ve sosyal bilimler kısmının kolay olduğunu dile getiren Sezerel, "Fen bilimleri testinin fizik bölümünde, matematikte de 2-3 soruda zorluk çektim. Edebiyat ve fen testinde de fizikte 1-2 soru boş bıraktım. Onun dışında sınavımın çok güzel geçtiğini söyleyebilirim. Boğaziçi veya İTÜ'de bilgisayar mühendisliği hedefliyorum." dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında rahat bir sınav geçirdiğini ifade eden Sezerel, sıralarda tek kişi oturduklarını, önülerinde ve arkalarında birer sıra boşluk bırakıldığını anlattı. Sezerel, sınavın başında maske taktığını fakat gözlüğünde buğu oluşunca maskeyi çıkartmak zorunda kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Türkçe ve sosyal bilimlerde okuma-anlama soruları olduğu için sürenin uzatılmasının faydalı olduğunu vurgulayan Sezerel, soruları çok rahat çözdüğünü ifade etti.

Öğrencilerden Umut Öz, sınavda biraz zorlandığını, Türkçe sorularının uzun olduğunu, sosyal bilimlerde de zorluk çektiğini, matematik sorularının ise kolay olduğunu anlattı.

Sınav süresini yeterli bulduğunu, erkenden bitirip çıktığını söyleyen Öz, Radyoloji ve Tıbbi Görüntüleme Teknisyenliği bölümünde okumak istediğini sözlerine ekledi.

Erhan Ali Savsak, kendini denemek için 14 yıl sonra tekrar sınava girdiğini, sınavın güzel geçtiğini aktardı.

Çalışan öğrenciler için sınavın kolay, sürenin de yeterli olduğunu belirten Savsak, sınav boyunca sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyulduğunu, koronavirüs önlemlerinden memnun kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı