Gazete Vatan Logo

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurmuştu! 2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? sorusu gündemden düşmüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un engelli atama ile ilgili yaptığı açıklama sonrası engelli vatandaşın ilgili artarak devam ediyor. Engelli memur adaylarının sabırsızlıkla beklediği 2019 EKPSS ataması için başvuru tarihinin açıklandığı sosyal medyadan iddia edilmişti. Peki, 2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı mı?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurmuştu! 2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? sorusu gündemden düşmüyor. Sosyal medyadan yayılan ‘’2019 EKPSS tercihleri 11 Aralık'ta alınamaya başlanacak’’ iddiaları engelli vatandaşı heyecanlandırdı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan konuyla ilgili, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, "Kamu kurum ve kuruluşlarımızdan topladığımız talepler neticesinde aralık ayının son haftasında engelli kardeşlerimizin kamu kurumlarına atanması için bir kura töreni düzenleyeceğiz." ifadesinde bulunmuştu. Peki, 2019 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte EKPSS hakkında merak edilen detaylar…

2019 EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019 EKPSS tercihler hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2020 EKPSS BAŞVURULARI HANGİ TARİHTE?

2020 EKPSS başvuruları 24 Ocak-12 Şubat 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmî sitesi üzerinden ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi büroları aracılığı ile alınacak.

Normal başvuru tarihlerini kaçıran adaylar ise geç başvurularını 11-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler.

Haberin Devamı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.