Gazete Vatan Logo

2019 BMW 8 Serisi Convertible resmen tanıtıldı!

BMW 8 Serisi Coupe'nin tüm iyi özellikleri, açılabilir bir tavan ile kombine edilmiş.

2019 BMW 8 Serisi Convertible resmen tanıtıldı!

BMW, yeni 8 Serisi'ni yaklaşık 5 ay önce resmi olarak tanıtmıştı. Bu araç, GT kategorisine giren bir coupe idi. GT ise grand touring yani uzun yol anlamına geliyor. Yani 8 Serisi, şehirler veya ülkeler arası uzun yollar başta olmak üzere tasarlanmış bir araç. Bu sebepten ötürü de hem yüksek bir performansa hem de iyi bir konfora aynı anda sahip.

Motor 1 TR'nin haberine göre şimdi ise BMW, 8 Serisi'nin üstü açılabilen versiyonu olan 8 Serisi Convertible'ı resmi olarak duyurdu. 2019'un Mart ayı civarında satışa sunulacağını öğrendiğimiz bu üstü açılabilir 8 Serisi, ABD fiyatlarını baz alarak kıyasladığımızda ise coupe'ye göre 10.000$ civarında daha fazla bir fiyata sahip oluyor. Ayrıca 8 Serisi bu yılın sonlarında satışa çıkacak iken, üstü açılabilir versiyon yaklaşık 4 ay sonra satışa çıkmış olacak.

8 Serisi Convertible'da motor seçeneklerinden birinin M850i xDrive olacağını da öğreniyoruz. Bu versiyon, 4.4 litrelik çift turbolu bir V8 motora sahip ve 530 beygir güç ile 750 Nm tork değerine sahip. Araçta 8 ileri bir otomatik şanzıman, bu yüksek gücü xDrive adlı 4 tekerden çekiş sistemi ile birlikte iki aksa da aktaracak. 8 Serisi Convertible'ın belirtilen 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.8 saniye civarında. Coupe versiyonda ise bu değer 3.7 saniye civarındaydı. Her iki versiyon için de belirtilen maksimum hız değeri ise 250 km/s şeklinde, tabii ki elektronik limitörlü olarak.

Haberin Devamı

8 Serisi Convertible'ın ikinci motor seçeneği ise 840d xDrive olacak. Bu versiyonda da 3.0 litrelik çift turbolu ve sıralı 6 silindirli bir dizel motor görev yapıyor. Bu motor 320 beygir güç ve 680 Nm tork değerine sahip. Yine bu versiyonda da 8 ileri otomatik bir şanzıman ve 4 tekerden çekiş sistemi yer alıyor.