Gazete Vatan Logo

2017 Ramazan imsakiyesi! İl il imsak ve sahur vakitleri

Ramazan ayının bu akşam kılınacak teravih namazı ve gece yapılacak olan sahur ile başlıyor. İslam alemi ve müslümanlar tarafından 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan'da en fazla merak edilen konuların başında Ramazan imsakiyesi geliyor. İşte il il imsak ve sahur vakitleri...

2017 Ramazan imsakiyesi! İl il imsak ve sahur vakitleri

İl il Ramazan imsakiyelerini sizleri için derledik. Ramazan ayı yarından itibaren tutulacak oruç ile başlıyor. İşte merakla beklenen Ramazan imsakiyesi...

2017 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Bilindiği gibi Dünya'nın kendi etrafında dönüşü nedeniyle Güneş'in doğuş saaati doğudan batıya doğru ilerlemektedir. Bu yüzden türkiye'nin her ilinde sahur, iftar ve imsak vakti aynı değildir. doğudaki illerimiz batıdakilere göre daha erken oruç açarlar ve imsak vakti için daha erken kalkarlar.

İL İL 2017 RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ORUCUN ÖNEMİ

Oruç tutmak İslam'ın beş şartından biridir. Diğerleri şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek ve hacca gitmektir. Oruç sözcüğü dilimiz İslam ile birlikte Farsça rocik sözcüğünün Türkçeleşmesi ile geçmiştir. Günlük anlamına gelir. Oruç Kur'an'da savm ve sıyam olarak geçer.

Oruç, Hicretten sonraki 2. yıl gelen şu ayetle farz kılınmıştır. “Ey inananlar! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız diye size de farz kılındı.” (Bakara, 2/183)

Haberin Devamı