Gazete Vatan Logo

2017 KPSS başvuru tarihleri ve ücretleri

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 13 Mart 2017 tarihinde resmi sitesinden yaptığı bir açıklama ile Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili başvuruların başladığını bildirmişti ancak sosyal medyada KPSS sınav başvuru ücretleri büyük tepki topladı. Bu nedenle tekrar duyurulacağı açıklanan KPSS başvurusu ve ücretleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

2017 KPSS başvuru tarihleri ve ücretleri

KPSS sınav başvuruları 13 Mart 2017 tarihinde, saat 11.00’de başladı. Başvurular, 23 Mart 2017 tarihinde sona erecek. Ücretlerin ödenmesinde ise belirlenen son gün 24 Mart 2017. Büyük tartışma konusu haline gelen KPSS alan sınavları başvuruları ise 27 Mart 2017 tarihinde alınmaya başlanacak, 31 Mart 2017 tarihinde sona erecek. Yeniden düzenlenen KPSS alan sınavları ücret ödemelerinde ise, son ödeme tarihi 3 Nisan olarak belirlendi.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS başvuru ücretleri, Akbank’ın tüm ATM’leri ve şubelerinden ödenecek. Ayrıca Akbank internet bankacılığı ile de ödenilen ücretler, Türk Ekonomi bankası ATM ve şubeleri, Halkbank’ın tüm ATM, şubeleri ve internet bankacılığı ve Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler, internet bankacılığı ve ATM’leri aracılığı ile ödenecek. Şube ve ATM’lerinden ödeme yapılamayacak ve sadece internet bankacılığı ödemesi ve mobil ödeme geçerli olan tek banka ise Ziraat Bankası.

2017 KPSS Başvuru Açıklaması

Haberin Devamı

KPSS 2017 başvuru formu ve sınav başvuru ücretleri ile ilgili, 13 Mart 2017 tarihinde resmi site üzerinden yayınlanan duyuru, sınav ücretlerinin geçen seneye oranla çok fazla artması sebebiyle, büyük tepki toplamıştı. Şöyle ki, geçtiğimiz sene alan sınavlarında ÖSYM’nin belirlediği toplam başvuru ücreti 220 lira iken, bu sene 13 Mart tarihinde yayınlanan açıklamada, ücretlerin 420 liraya çıktığı görüldü. Bu nedenle, başvuru ücretlerinin bir yıl sonra 200 lira artmış olması, açıklama geçtiğimiz günlerde yapılmış olmasına rağmen büyük tepki çekti. Bunun üzerine ÖSYM, kamuoyu açıklaması yaparak ücretlerin yeniden düzenleneceğini duyurmuştu.

14 Mart 2017 tarihinde kamuoyu açıklaması başlığı ile yayınlanan duyuruda, bugüne kadar adaylara kaç teste cevap verildiğine bakılmaksızın aynı test kitapçığı verilip aynı süre tanındığı belirtildi. Bu nedenle KPSS Alan bilgisi sınavlarının sürekli eleştirildiğine değinilen açıklamada, eleştirilerin göz önüne alındığı ve ekonometri alan testi puan türü kullanılmadığı için sınav kapsamından çıkartıldığı belirtildi. Buna göre, geriye kalan dokuz testin puan türleri sadeleştirildi ve en fazla beş alan testine katılım gerektiren puan türleri kurum tarafından düzenlendi. Aynı zamanda, alan testlerine üçte bir oranında soru eklendi ve sınav süreleri yeniden düzenlendi. Sınav saatleri, adayların sadece puanlarını kullanacağı testlere katılması göz önünde bulundurularak, sınav saatleri de yeniden düzenlendi.

Haberin Devamı

13 Mart tarihinden beri eleştiri yağmuruna tutulan sınav başvuru ücretlerinin de, Cumartesi ve Pazar günleri 4 oturum şeklinde düzenleneceği için artırıldığını belirten ÖSYM, KPSS alan bilgisi sınav başvuru tarihlerinin başlayacağı tarihten önce, adaylara yeniden düzenlenen sınav başvuru ücretleri ile ilgili bilgilendirme yapacağını belirtti.

Yeniden Düzenlenen KPSS Başvuru Ücretleri

15 Mart 2017 tarihinde, ÖSYM resmi sitesinden yapılan açıklamada, KPSS alan bilgisi sınav ücretlerinde oluşan maliyet artışının önlenmesi düşünülerek, sınavların aynı tarihlerde 3 oturum şeklinde yapılmasına ve her oturumda 3 alan testi uygulanmasına, ve oturum başı ücretin 40 TL olarak düzenlenmesine karar verildiği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Cumartesi sabahı Kamu yönetimi, Uluslar arası İlişkileri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, öğleden sonra Hukuk, İktisat ve Maliye oturumlarının yapılacağı açıklandı. Pazar sabahı ise İşletme, Muhasebe ve İstatistik oturumlarının düzenleneceği, her iki gün sabah oturumları saat 10.00, öğleden sonra oturumlarının saat 14.30’da başlatılmasına karar verildiği belirtildi. KPSS başvuru kılavuzu da bu yapılan değişiklikler doğrultusunda düzenlenecek.

Haberin Devamı