Gazete Vatan Logo

2017 DGS Başvuruları nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti ne kadar?

DGS, eğitim seviyesini bir üst seviyeye geçirmek için yapılan sınavlardan bir tanesidir. 23 Temmuz’da yapılacak olan sınav için de DGS başvuruları dün başladı. Peki, DGS başvuruları nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti ne kadardır?

2017 DGS Başvuruları nasıl yapılıyor? Başvuru ücreti ne kadar?

DGS, Dikey Geçiş Sınavı olarak bilinmektedir. Her sene belirli zamanda yapılan DGS, iki yıllık ön lisans eğitimi alan kişilerin eğitim seviyelerini lisans derecesine çıkarmalarında kullanılan bir sınav çeşididir. DGS başvuru süreci de sınav yaklaştıkça daha çok önem kazanmaktadır.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM, internet sitesi ve AİS üzerinden DGS başvuru için gerekli olan linki yayınladı. DGS başvurusu yapacak olan adaylar bu linke tıklayarak kendilerinden istenen bilgileri onayladıktan sonra başvurularını gerçekleştirebilirler.

DGS BAŞVURULARI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM’nin yaptığı açıklamaya göre DGS başvuruları dün başladı ve 1 Haziran 2017’ye kadar devam edecek. DGS başvuru işlemi için ÖSYM’nin resmi sitesini kullanabilirsiniz. DGS başvurularında önemli olan bir diğer konu da sınav için ödenecek olan tutardır. Kurum, DGS başvurularından 90 TL gibi bir ücret alır.

Ülke genelinde yapılan bütün sınavlarda 15 dakika kuralı geçerli olmaktadır. Bu sınavlara DGS de dâhildir. Buna göre sınava 15 dakikadan daha çok geç kalan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Bu yüzden sınava girecek olan adayların saatlerini doğru bir şekilde ayarlayarak belirlenen süre içerisinde sınav merkezinde olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS sonucunun ise 29 Temmuz 2017 Salı günü açıklanması beklenmektedir.

Sınavların geçersiz sayılma durumu da olduğundan adayların bu sınavlarda dikkatlerini iki katına çıkarması beklenir. Her aday giriş belgesinde belirtilen sınıfta sınava girmelidir. Aksi takdirde kendisine kitapçık gelmeyeceği için direkt olarak sınavı geçersiz sayılır. Sınava giren aday ise TC kimlik numarasını, adını, soyadını ve kendisinden istenen diğer bilgileri doğru olarak kodlamalı ve sonradan kontrol etmelidir. Sınav bitiminde kitapçıklar ve belgeler sorunsuz bir şekilde salon görevlisine teslim edilmelidir. Belgeleri eksik ya da geçersiz olan adayların, sınav kurallarına uymayan adayların, kamera kayıtları ve sınav sırasında tutulan tutanaklar incelenecek ve ona göre ÖSYM adayın sınavını geçersiz sayacaktır.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSUNDA ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILABİLİR?

DGS başvurusu yapacak olan adaylar sınav ücretlerini internetten yatırabildikleri gibi bankalar aracılığı ile de bu işlemi halledebilirler. Ücretlerin yatırılabildiği bankalar şu şekildedir:

Akbank’ın şubeleri ve internet bankacılığı.

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın şubeleri ve internet bankacılığı.

TEB’in şubeleri.

Halkbank ATM’leri ve internet bankacılığı.

Ziraat Bankası’nın internet bankacılığı.