Gazete Vatan Logo

2017/4 KPSS tercihleri için son gün!

12 Nisan’da başlayan KPSS 2017/4 tercihleri için bugün sona eriyor. Türkiye genelinde alım yapacak olan Karayolları Genel Müdürlüğü, tercih ile 640 sözleşmeli personel alımı yapacak. Tercihler ile ilgili detaylar haberimizde!

2017/4 KPSS tercihleri için son gün!

Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı için tercihler, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden devam ediyor. Tercih yapacak olan adaylar, bugün saat 23.59’a kadar tercih işleminde bulunabilirler. Tercihini yapmış olan adaylar da belirtilen saate kadar yapmış oldukları tercihleri için değişiklik yapabilirler. 18 Nisan’da saat 23.59’dan sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır.

KPSS KARAYOLLARI TERCİH İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Tercih Ücreti Ne Zamana Kadar Ödenebilir?

ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile başvuru işleminde bulunan adaylar tercih ücretlerini bankalar aracılığı ile ya da ÖSYM’nin kartlı ödeme sistemi olan ‘’Ödemeler’’ bölümünden yapabilirler. Banka şubeleri ile ödeme yapacak olan adaylar ücreti mesai saati bitimine kadar yatırmalıdır. 2017/4 tercih ücreti 15 TL olarak belirlendi. ÖSYM’nin internet sitesinden tercih işlemlerini yapan ancak tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihlerde geçersiz sayılacaktır. Tercih ücretlerinin ödeneceği banka seçenekleri ise şunlardır;

Haberin Devamı

Albaraka Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, tüm ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Akbank’ın tüm şubeleri, tüm ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm ATM’leri, tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank’ın tüm ATM’leri, tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,

T.C. Ziraat Bankası mobil bankacılık ve internet bankacılığıdır. T.C. Ziraat Bankası’nın şubeleri ve ATM’leri ile tercih ücreti ödemesi yapılamamaktadır.

KPSS 2017/4 Bilinmesi Gerekenler

2017/4 tercihleri ile Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel ihtiyacı karşılanacaktır. Tercih kılavuzunda bulunan lisans seviyesi personel pozisyonları için adayların 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 sınavına, ön lisans seviyesi personel pozisyonları için de 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan KPSS-2016 Ön lisans sınavına girmiş olmaları gereklidir. Alım yapılacak olan sözleşmeli pozisyonlar için mezun olunan program şartında aranan şartlarda birden fazla program yer alıyorsa, bu durumda şartlar içinden sadece bir tanesinin karşılanması tercihte bulunabilmek için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından tercih işlemleri başlatıldıktan sonra kılavuzda yer alan nitelik kodları için güncelleme işlemi yapıldı. Tercihini son güne bırakan adayların güncelleme işlemi yapılan nitelik kodlarına dikkat etmeleri gereklidir. Yine aynı şekilde tercih işlemini yapmış olan adayların da güncelleme işlemi yapılan nitelik kodlarını gözden geçirmelerinde yarar vardır. Nitelik kodlarının kontrolü yapıldıktan sonra tercihlerinde değişim yapmak isteyen adaylar da 18 Nisan Salı günü saat 23.59’a kadar tercihler için değişiklik işlemi yapabilir. Belirtilen tarih sonrasında tercih süresinde herhangi bir uzatılma yapılmayacaktır. Bu nedenle de tercih yapacak olan adayların ya da tercihlerinde değişiklik yapacak olan adayların en kısa zamanda işlemlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tercih işlemleri bittikten sonra gerçekleştirilecek olan yerleştirme işlemleri için ön lisans mezunu olan adayların KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Lisan mezunu olan adayların da KPSS P3 puanı kullanılacaktır. Tercih işlemi yapacak olan adaylar, belirtilen sınavlara hangi öğrenim seviyesinde girmiş ise o öğrenim düzeyinde yer alan pozisyonlar için tercih yapabilme hakkına sahiptir. Adaylar, sınava girmiş oldukları öğrenim seviyesinden hala mezun olamamış ya da sınava girdikten sonra bir üst öğrenim seviyesinde diploma almış olsa bile bu gibi durumlarda sınava giren adayın öğrenim seviyesi için herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır.