Gazete Vatan Logo

2004'ün ilginç haberleri (2)

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2004 yılı, tarihi olayların yanı sıra birbirinden ilginç olaylara da tanıklık etti

- Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin, Atatürk Üniversitesi'nde yaptığı 'polise bakış' anketinden öğrencilerin, polisin halkla olan ilişkisinden memnun olmadığı sonucu çıktı. Ankete katılan erkeklerin yüzde 58'i ve kızların yüzde 34'ü polisin halkla ilişkisinden memnun olmadığını, erkeklerin yüzde 34'ü ile kızların yüzde 60'ı ise kısmen memnun olduğunu belirtti.

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün internet sitesini ziyaret eden Mualla Üstüner adlı öğrentmen, bir Rus hayat kadını nedeniyle yuvasının yıkıldığını, iki ülke arasında konuya ilişkin yasa çıkarılmasını istedi.

- Aydın Belediyesi tarafından Osman Yozgatlı Mahallesi'nde yapılan bir parkın açılışı sırasında konuşması için kürsüye çağrılan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, mahalle halkına 'Reisicumhur' (Cumhurbaşkanı) olarak takdim edildi. Aydın Valisi Mustafa Malay ve Emniyet Müdürü Cemil Demir'in de bulunduğu açılış töreninde, yanlış anonsa düzeltme yapılmadı.

- Samsun'da yaşayan Filiz Kormaz adlı evli kadın, ifade verdiği mahkemede kendisiyle ilişkiye giren Recep Şen'den değil, ilişkiye girmek isteyen Levent Taşarslan'dan şikayetçi oldu.

- Konya'da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta 70 yaşındaki Azimet Topçu adlı hastadan, 630 gram prostat tümörü çıktı. Bu rakamın dünyada şu ana kadar açıklanmış en büyük prostat tümörü olduğu belirtildi.

- Vatandaşlardan gelen iş takibi taleplerinin yoğunlaşması Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Ekiz'i, tayin, terfi ve atama işleri için mesai bitiminde de çalışmaya zorladı. Ekiz, iş takibi uygulaması için makam odasının kapısına '19.00-02.00 saatleri arasında tayin, terfi, atama işleri yapılır' yazılı bir tabela astı.

- Avustralya'nın Queensland eyaletinin Gold Coast bölgesinde bu ay sonunda düzenlenecek Dünya Akupunktur Konferansı'na katılmak üzere Sydney'e gelen Dr. Nimetullah Reşidi, bu ilginç tedavi şeklinin sanıldığının aksine, Çinliler'in değil, Uygur Türkleri'nin buluşu olduğunu ispatladığını açıkladı.

- Özel Antalya Tüp Bebek Merkezi'nde, Emine-Mehmet Abay çiftinin 4 yıl önce ilki doğan ikiz embriyolardan ikincisi, ikizi 4 yaşına geldiğinde dünyaya geldi. Ailenin isteği üzerine, dondurulan embriyo, ilk doğumdan uzun bir süre sonra anne rahmine yerleştirilerek 4 yıl sonra diğer ikizin dünyaya gelmesini sağladı.

- İstanbul'da etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı'nı sular bastı. Dış Hatlar Terminali Metro katında biriken suları temizlemek için görevliler uzun uğraşlar verirken, su birikintisini önlemek için modern yapılı havalimanında yerlere kovalar konuldu.

- Diyarbakır'da polisin düzenlediği operasyonda, kendisine kartvizit bastıran Ahmet Urakçı adlı sahte bir hoca yakalandı. Muskacı olarak bilinen sahte hocanın kartvizitinde ev telefonu, cep telefonu ve ev adresinin yazılı olduğu dikkat çekti.

- Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'te düzenlenen ulusal çiçekçilik festivalinde çiçekten dokunan halılar sergilendi. Elma, erik, mısır ve saman çöpleri ile diğer bitki ve meyvelerin de çiçekler arasına karıştırılmasıyla ilginç görüntüler oluşturan halılar, Minsk'teki Sanat Tarihi Müzesi'nin girişini süsledikleri 2 gün boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

- AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile TCK tasarısını sert bir dille eleştiren Tokat Milletvekili Zeyid Aslan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Çiçek, 'Halk bu tasarı nedeniyle bize beddua eder. Dualarla geldik, beddualarla gitmeyelim' uyarısında bulunan AK Parti'li Aslan'a, "Allah seni Adalet Bakanı yapsın" şeklinde dua etti.

- Yalova Valisi Yusuf Erbay, yeni eğitim ve öğretim yılı törenlerinde saatlerce ayakta bekleyen çocukları görünce, okul müdürlerine, "Bundan sonra törenlerde öğrencileri sandalyede oturtacaksınız. Biz burada oturuyoruz, onlarda ayakta dikiliyorlar" dedi.

- Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan eğlence mekanı Club İnferno, gece kulübünü korku tüneline çevirdi. Kulübe girenleri kapıda drakula, mumya, cadı, yaşayan ölüler gibi kostümler giyen personelin karşıladığı gece kulübünün içi de tam bir korku tüneline çevrildi.

- Erzurumlu mucit Cengiz Çelebi kumla çevrilen değirmenden enerji üretti. Dadaşköy Belde Belediyesi'nde dozer operatörü olarak çalışan Cengiz Çelebi, son icadını su değirmeninden hareket ederek gerçekleştirdiğini belirterek, "Kış aylarında su değirmeni çalışmayabilir. Ancak kum ile değirmen sürekli çalıştırılarak enerji üretilebilir. Yine aynı yoldan pet şişeleri keserek aynı sistemin rüzgarla çalışması için bu değirmeni yaptım" dedi.

- Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen Çeltik Festivali'nde kurbağa yarışları düzenlendi. Yarışlara kurbağalarını sokan çocuklar, karnına karabiber sürülen veya toplu iğne batırılan yarışmacıların daha iyi performans sergilediklerini öne sürdü.

- Kayseri'de Sanayi Mahallesi Kocasinan Bulvarı üzerinde bulunan Kızılay'a ait eski bir binanın yıkımı sırasında oluşan hafriyat, yan binada bulunan 3 ailenin mahsur kalmasına neden oldu. Mahsur kalan aileler iş makinaları ve işçilerin 1.5 saatlik çalışmasının ardından kurtarılabildi.

- Afyon'un Şuhut İlçesi'ne bağlı Karlık Köyü Muhtarı Hasan Civci, köy çevresinde ahlaka aykırı davranışta bulunanları "Karlık Köyü sınırında ahlaka aykırı alem yapmak yasaktır" yazdığı tabela ile uyardı.

- 2004 Atina Olimpiyatları'na katılan 202 ülkeden 10 bin 500 sporcu ve 6 bin idareci, daha olimpiyatlar tamamlanmadan 90 binden fazla prezervatif kullanarak ilginç bir rekora ulaştı. Yoğun kullanımı dikkate alan yetkililer, 100 bin prezervatif siparişi daha verdi.

- Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Mehmet Balbay adlı çiftçi yetiştirdiği bir metrelik dev börülcelerle görenleri şaşkına çevirdi.

- Gaziantepli 75 yaşındaki kasa ustası Mustafa Kıratlı, Türkiye'de ve Gaziantep'te hırsızlığın artması üzerine kasa hırsızlığını önlemek amacıyla silahlı kasa yaptı.

- Elazığlı besteci Hanifi Karbaş, eserlerine kimse talip olmayınca, yazdığı 130 şarkı sözünü Kömürhan Köprüsü'nden attı.

- Aşırı sıcaklıkların etkisini gösterdiği Diyarbakır'da, Asır Ekmek Fırını çalışanları, yarım saatlik çalışmanın ardından, 10'ar dakikalık buzdolabında serinleme molası verdi. Fırın işletmecisi Ali Usta, sıcaklardan bunalan işçilerin verimini artırmak amacıyla bu yönteme başvurduklarını söyledi.

- Adana'da 'Kuruköprü Şalgamcısı' olarak da tanınan Türk halk müziği sanatçısı İlhan İlbey, 5 litrelik bidonlar halinde 6 milyon liraya satılan şalgam suyundan alana piyasaya yeni çıkarttığı 'Sor beni' adlı albümünü promosyon olarak verdi.

- Avustralya'da Dünya Emzirme Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte 500'den fazla anne aynı anda bebeklerini emzirdi. Bu konudaki dünya rekorunun ABD'nin California eyaletine bağlı Berkley'de bin 130 anne tarafından kırıldığı belirtildi.

- Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Sarıbeyler Beldesi'nde, çaldığı koyunları otomobilinin bagajında saklayan Tekin Köse, jandarma trafik timlerinin yol denetimi sırasında yakayı ele verdi. Gözaltına alınan hayvan hırsızı tutuklandı.

- Yapılan bir araştırma, terör örgütlerine giren militanların büyük kısmının ilk 2 yıl içinde öldüklerini, teröristler arasında en uzun yaşam süresinin 8 yıl olduğunu ortaya koydu.

Devamı

Haberin Devamı