Gazete Vatan Logo

200’üncü mağazayı 1 Ağustos’ta açacak

Türkiye’de 2010 yılında kendi şirketini kuran Yves Rocher, 1 Ağustos’ta 200’üncü mağazasını açmaya hazırlanıyor. 2016 yılını 186 mağaza ile kapattıklarını belirten Yves Rocher Türkiye Genel Müdürü Elif Berker, “2017 yılını 210 mağaza, 180 milyon TL ciroyla kapatmayı hedefliyoruz” dedi

200’üncü mağazayı 1 Ağustos’ta açacak

Yves Rocher, Fransız bitkisel kozmetik markası... Dünyaca ünlü marka, Türkiye’de 2010 yılında kendi şirketiyle faaliyet göstermeye başladı. 2014 yılında grup içinde en hızlı büyüyen ülke Türkiye oldu. Fransa’daki merkezin de desteğiyle Türkiye’de büyümesini ara vermeden sürdüren Yves Rocher Türkiye, 1 Ağustos’ta Türkiye’deki 200’üncü mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Yves Rocher Türkiye Genel Müdürü Elif Berker, 2016 yılını başarılı geçirdiklerini ve 186 mağaza ile kapattıklarını söyledi. 2017 yılında da büyümeye devam edeceklerini kaydeden Berker, “Bizim açımızdan 2016 senesinin güzel tarafı, 50 ile yayılma hedefimize ulaştık. Artık Türkiye’nin 50 ilinde mağazalarımız var. Personel sayısı da bizim için çok kıymetli. İstihdam ettiğimiz personel sayısını da 700’ün üzerine taşıdık” dedi.

800 kişiye istihdam

2017 yılını 210 mağaza ile kapatmayı planladıklarını anlatan Elif Berker, ciro hedeflerinin de 180 milyon TL olduğunu vurguladı. Bu yıl yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme ile faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Berker, “Büyümemiz aynen devam… Personel sayısı anlamında bakıldığında 750 kişilere geldik. 1 Ağustos tarihinde 200’üncü mağazamızı açma hedefimiz var ve bu mağazamızı açtıktan sonra da durmayacağız. Global hedefimiz yüzde 20’lik bir büyüme. Personel sayısı anlamında da bakıldığında 800 kişiyi bulacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ciroda İstanbul’un önemli bir payı olduğuna da değinen Elif Berker, sözlerine şöyle devam etti: “Ciro ağırlığımızın dörtte biri İstanbul’dan geliyor. Bunun sebebi de İstanbul’da 70 tane mağazamızın olması. İstanbul’un arkasından 25 mağaza ile Ankara, ardından 15 mağaza ile İzmir geliyor. Bugün Anadolu’da da birden çok mağaza ile var olmaya başladık. Bursa’da 6 mağazaya sahibiz. İzmit’te 4, Samsun’da 4, Antalya’da 4 mağazamız var. Antalya’da 5’inci mağazamızı açıyoruz. Gaziantep’te 3 mağazamız var, Diyarbakır’da 3’üncü mağazamızı açıyoruz. Anadolu’nun bir çok ilinde de 2 mağaza ile varız. Anadolu’da gittiğimiz illerde alışveriş merkezi ve en işlek cadde olmak üzere 2 mağaza ile girmek istiyoruz. Bu strateji ile var olduğumuz il sayısını ve bu illerdeki mağaza sayımızı artıracağız. 2019 yılını 300 milyon TL ciro ve 250 mağaza ile kapatmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye gibi bir pazarımız olmadı

Türkiye, 2014 yılında Yves Rocher’in dünyada en hızlı büyüyen pazarı oldu. O dönemde Fransa’da bir araya geldiğimiz Yves Rocher yönetimi, Türkiye’nin kendileri için daha çok ileri gidilecek bir pazar olduğunu belirtmişti. Türkiye’deki faaliyetlerinden çok memnun olduklarını belirten yöneticiler, “20 yıl önce Meksika, Tayland ve Kuzey Avrupa’da böyle hızlı büyüme kaydetmiştik. Rusya’ya 1991’de girdiğimizde de hızlı büyüdük. Ama büyüme hızına baktığımızda Türkiye gibi bir pazarımız olmadı” yorumunu yapmıştı.

Büyüme ve yatırım devam edecek

Elif Berker, şirket merkezinin Türkiye pazarından memnun olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Yurt dışı merkez Türkiye pazarına çok olumlu ve heyecanlı bakıyor. Türkiye çok ciddi anlamda çalkantılar yaşadı geçtiğimiz yıllarda. Döviz kurunun getirdiği bir çok zorlukla karşı karşıya kaldık. Bizim bütün ürünlerimiz Fransa’dan geliyor. Tüm üretimimiz Fransa’da. Bunun yanı sıra Türkiye’de meydana gelen terör olayları, darbe gibi politik çalkantılar da oldu. Referandum süreci oldu ama her ne olursa olsun Fransa merkezin Türkiye’ye bakışı şudur: Burası nüfusunun yüzde 70’i 30 yaşının altında olan çok genç, çok dinamik ve çok büyük potansiyeli olan bir ülkedir. O sebepledir ki 2016’da yaşanan terör, darbe gibi yaşanan kötü olaylarda bile Türkiye’ye 32 mağaza daha açtık. 2017 yılında da açacağımız mağaza sayımız ise 25 olacak. Yatırıma devam ediyoruz.”

Haberin Devamı