Gazete Vatan Logo

200 kanaryası için ayrı ev kiraladı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde, çocuk yaşlarda kuş beslemeye başlayan ve bunu bir hobi olarak sürdüren muhasebeci 30 yaşındaki Mustafa Yoğurtçu, sayıları 200'ü bulan kanaryaları için ev kiraladı

Avanos ilçesinde serbest muhasebeci olarak çalışan Mustafa Yoğurtçu, çocukluk yıllarında evlerinde güvercin beslemesi nedeniyle kuşlara karşı bir ilgisinin oluştuğunu söyledi. İlkokula giderken kendisine hediye edilen bir kanarya ile kuş beslemeye başladığını belirten Yoğurtçu, daha sonra her geçen gün kuşlarının sayısını arttırdığını ve bu gün 200 kuşunun olduğunu kaydederek şunları anlattı:

"Kuşları çok seviyorum ve bu sevgimden vazgeçmem imkansız. Bu nedenle, kuşlarıma daha iyi bakabilmek amacıyla bir ev kiraladım. Şu anda 200 kanaryam var. Her sabah işyerime gitmeden önce buraya gelip kuşlarıma bakıyorum. Öğle arasındaki yemek vaktimi ise onlarla geçirip kuşlarımı besliyorum. Hafta sonlarımın büyük bir bölümünü ise kuşlarıma ayırıyorum. Ev kirası ve beslenmeleri için kuşlarıma aylık bin 500 YTL para harcıyorum. Kuşlarımın özel mamalarını İspanya'dan getirtiyorum. Kanaryalarımla, Türkiye'de düzenlenen bir çok yarışmada `Yorkshire' dalında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü dereceleri aldım. Hedefim 2007 yazında İspanya'da yapılacak olan Dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak. Bunun için sürekli olarak yarışma için hazırladığım kuşları eğitiyorum."

Haberin Devamı