Gazete Vatan Logo

20 saniye süren jet anketmatik

Emse, emojilerle hazırladığı anketmatikler ile markalar ve müşteriler arasında iletişim kuruyor. Kasada ödemesini yapan müşteri, en fazla 20 saniyesini harcayarak alışverişi hakkında firmaya bilgi veriyor

20 saniye süren jet anketmatik

Ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili müşterilerin fikrini öğrenmek amacıyla geliştirilen anketmatikler, verimlilik ve personelle ilgili geribildirimin alınmasını sağlıyor. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası’na sahip olan Emse, ürettiği anketmatiklerle firma ve müşterilerin birbiriyle iletişimini güçlendiriyor. Performans değerlendirme, ürün ve hizmet geribildirimi, eşzamanlı ve gerçek değerlendirme, yeni ürün ve hizmet geliştirme gibi işlemler yapabilen anketmatikler, her düzeyden katılımcıya ulaşma, planlama sistemi geliştirme, hızla ölçüm ve raporlama, pazarlama aracı olarak kullanım, toplam kalite yönetimi de yapabiliyor. Genelde kurumların idari işlerden sorumlu yetkilileri, İK yöneticileri, müşteri ilişkileri yöneticileri sistemi yönetip raporlarını değerlendiriyorlar. Böylece her kurum kendi müşterisi için yapmayı düşündüğü kampanya, tarife içeriği gibi konularda pazar araştırması yapabiliyor.

Havayolu şirketleri ve bankaların yaygın olarak kullandığı anketmatikleri bakanlıklar, GSM operatörleri, belediyeler, alışveriş merkezleri, hastaneler, oteller, restoranlar, seyahat acenteleri, süpermarketler ve zincirmağazalar da tercih ediyor. Tüm raporlar ana bilgisayarda saklanabiliyor. Anketmatik’in Katar, Kazakistan, Ürdün, Tunus, Fas, Gürcistan, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri ağırlıklı 32 ülkeye ihracatı var.

Haberin Devamı

Müşteri havuzu oluşacak

emse Genel Müdürü İsrafil Bozkurt, sistemi sürekli geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Müşterilerin kasada ödeme yaparken ekrandaki emojilere tıklayarak alışverişleri hakkında firmaya bilgi verdiklerini anlatan Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: “Müşterilerin çok fazla zamanı alınmıyor. Tek soru olduğunda cevaplamak anlık bir durum. Bazı müşterilere soruya göre ‘Neden?’ sorusu soruyor, O zaman yaklaşık 20 saniye kadar sürüyor. Örneğin olumsuz bir cevap veren müşteriye olumsuz olma düşünce nedeni, ya da tam tersi beğendiyse en çok neyi beğendiği sorusu sorulabiliyor.” Müşterilerin kişisel bilgilerinin alınıp alınmadığı üzerine Bozkurt, “Bazı kurumlar, kendi sistemleri ile entegre çalıştırıyor. Müşteri bilgileri girilerek bir işlem yapılmış ise müşteri bazlı anket sorusu sistem tarafından otomatik sorulabiliyor” cevabını veriyor. Bozkurt, gelen talebe göre sunucular üzerinden müşteri havuzu oluşturulması üzerine yeni bir yazılım çalışması yürüttüklerini de söyledi.

Haberin Devamı