Gazete Vatan Logo

20 adımda kanser riskini hayatınızdan çıkartın

Sağlıksız beslenme, yoğun iş temposu, hareketsizlik ve stresli bir hayat... Bu tehlikeli dörtlü her geçen gün kansere yakalanma riskimizi artırıyor. Ancak hayat boyu kansere yakalanmamak da mümkün

Amerika California Üniversitesi bilim adamları, uzun süren bir çalışma sonucu oluşturdukları 'kansersiz hayat reçetesi'ni açıkladı. Kanserden korunmak ve uzun bir ömür için size sunulan 20 maddelik reçeteyi uygulamanız yeterli...

1- Haftada birkaç kez 10-15 dakika güneş ışığına çıkın. Güneş ışığından alınan D vitamini bağırsak ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

2- Günde bir portakal yemeye özen gösterin. Portakalda bulunan C vitamini mide kanserine yol açan bakterilerin oluşmasını engelliyor.

3- Brokoli, ıspanak, fasulye gibi gıdaları 3-4 dakika buharda pişirerek tüketin. Bu sizi, yumurtalık, mide, akciğer ve meshane kanserine karşı koruyor.

4- Her yıl düzenli olarak check-up yaptırın. Bu, kansere yakalanma riskini yüzde 50 oranında azaltır.

5- Araştırmalar günde iki fincan kahvenin kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 25, safra kesesinde taş oluşma riskini yüzde 45 azalttığını gösteriyor.

6- Kilolu kişilerin göğüs, pankreas ve boyun kanserine yakalanma riski yüzde 30 artıyor. Kilo verdiğinizde otomatik olarak bu risk de ortadan kalkıyor.

7- Haftada 6 adet muz yemeye özen gösterin. Muzun içerisinde bulunan antioksidanlar böbrek kanseri riskini yüzde 54 azaltıyor.

8- En önemli kalsiyum kaynağı süt. Akşam yatarken içilen bir bardak süt kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 36 oranında düşürüyor.

9- Kansersiz bir hayat için haftada 5 kez yarım saat spor yapın. Göğüs, kolon ve yumurtalık kanserine yakalanma riskiniz bu sayede yüzde 30 azalsın.

10- Sigara içenlerde akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 90 artıyor. Sigarayı bıraktıktan 15 yıl sonra ise ciğerler tamamen eskisine dönüyor. Temizleniyor.

11- Haftada dört kez kepek içeren ekmek, makarna ya da kabuklu pirinç tüketmek kanser riskini yüzde 40 azaltıyor.

12- Hanımlar! Evinizi temizlerken harcadığınız enerji göğüs kanserine yakalanma riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.

13- Her gün bir diş sarımsak tüketmek gerekiyor. Bu mucize gıda karaciğer kanserine yakalanma riskini yüzde 43 azaltıyor.

14- Soya fasulyesi yemeyen erkeklerin, yiyenlere oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 50 daha fazla...

15- Kanserle mücadelede en önemli antioksidan kaynaklarından biri. Domates ve domates ürünleri, yemek borusu kanserini azaltıyor.

16- Günde iki kez kırmızı et yiyenlerin kansere yakalanma riski yüzde 35 oranında artıyor. Et içerisinde yağlan hücrelerer zarar veriyor.

17- Haftada bir kaç kez sizin için önemli olan biriyle bir saat boyunca hiç kesintisiz konuşun.

18- Düzenli seks bağışıklığı güçlendirir. Uzmanlara göre haftada dört kez seks yapmak, vücudu on yıl daha genç gösteriyor.

19- Uyku bağışıklık sisteminin iyi çalışmasında etkili oluyor. Yetersiz uyku konsantrasyon eksikliğine yol açıyor.

20- Ağrı kesici olarak aldığımız aspirin bizi kalp hastalığı, felç ve kanserden koruyor.

Haberin Devamı