Gazete Vatan Logo

2. Ordu Komutanı Suriye sınırında

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırının sıfır noktasında incelemelerde bulundu.2. Ordu Komutanı Adem Huduti, sınırda incelemelerde bulundu

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, beraberinde generaller ve yüksek rütbeli subaylarla Kilis'e geldi. 2. Hudut Tabur Komutanlığı’nı ziyaret eden Orgeneral Huduti, askeri birlikleri denetledi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız’la toplantıya katılan Orgeneral Adem Huduti, daha sonra generaller ve yüksek rütbeli subaylarla görüştü.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nın gün boyu Suriye sınırının sıfır noktasındaki askeri birlikleri denetleyeceği öğrenildi.

Huduti'ye, Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan da eşlik etti.

SINIR BİRLİKLERİNİ DENETLEDİ
2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, öğleden sonra Suriye sınır hattındaki birlikleri denetledi. Sınır hattında incelemelerde bulunan Orgeneral Huduti, karşısında PYD’nin hakim olduğu Suriye’nin Afrin kenti bulunan Akcabağlar Köyü ile IŞİD’in denetimindeki Suriye’nin Bab bölgesi olan Çobanbey bölgesinde de son duruma ilişkin bilgiler aldı. Orgeneral Huduti, sınır hattındaki incelemelerinin ardından Kilis Valiliği’ne geçerek Vali Süleyman Tapsız ile de görüştü.

Haberin Devamı

Basın mensupları IŞİD militanlarını izliyor

IŞİD'in, Türkiye sınırına yakın bölgelerde iş makineleriyle hendek kazması üzerine, gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı.

Halep'e bağlı Cerablus kentinin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, sınıra yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazma işlemine devam ediyor.

Sınır hattındaki gelişmeler üzerine Karkamış ilçesine gelen basın mensupları da belirli noktalardan IŞİD'in Cerablus kentindeki faaliyetlerini izlemeye çalışıyor.

Bu arada Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda askeri aracın daha önceden belirlenen noktalara konuşlandırıldığı görüldü.

Sivil vatandaşların ise askeri bölgeye yaklaşmasına izin verilmiyor.

Haberin Devamı