Gazete Vatan Logo

2 milyar dolarlık dönüşüm Van Blokları’nda başlıyor

Okmeydanı’ndaki 24 bin birimin 2 milyar dolarlık dönüşümü için ilk adım Van Blokları’ndan atılıyor. 80 birimden oluşan Van Blokları’nın yerinde 128 daire yükselecek. İlk proje 8-10 ayda tamamlanacak

2 milyar dolarlık dönüşüm  Van Blokları’nda başlıyor

2 milyon 250 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruluyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından geliştirilen projenin startı, 9 Haziran Cumartesi günü Van Blokları’ndan verilecek. 6 bin binada 24 bin bağımsız birimin dönüşümünü kapsayan ve 100 bin kişiyi ilgilendiren Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, 2 milyar dolara mal olacak. Projeyi KİPTAŞ inşa edecek, hak sahipleri aynı bölgede yaşamaya devam edecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan projenin detaylarını birlikte paylaştı. 1.5 milyon metrekarelik alana yayılan Okmeydanı’nda binalar, 830 bin metrekarelik taban alanına dağılıyor. İlçede yeşil alan ve sosyal donatılar yok denecek kadar az. Yeni Okmeydanı’nda binaların 250 bin metrekare taban alanına yayılması planlanıyor. Böylece yollar genişleyecek, yeşil alanlar ve sosyal donatılar yapılacak. Ancak binaların yüksekliği 3 kattan 8-9 kata çıkacak.

Proje 2 milyon 250 bin metrekarelik inşaatı kapsıyor. Bunun 500 bin metrekaresi ticaret alanı olarak KİPTAŞ’ın olacak. Kalan 1 milyon 750 bin metrekarelik alan hak sahiplerine verilecek. Vatandaş yeni evini alırken bir bedel ödemeyecek ancak daireleri yüzde 20 küçülecek. Kiracılara TOKİ’nin depo konutlarından kurasız ev sahibi olma imkanı verilecek. Hak sahiplerine 1.250 lira kira yardımı yapılacak.

Haberin Devamı

İlk projede 128 daire var

Dönüşüm kapsamında 1.Etap Uygulama Alanı olarak belirlenen Van Blokları 8 blok ve 80 bağımsız birimden oluşuyor. Proje kapsamında ilk etapta 4 adet blok inşa edilerek Van Blokları sakinlerine tahsis edilecek. Projede toplamda 128 daire yer alacak. Hak sahiplerine verilecek dairelerin büyüklüğü 65 metrekare olacak. İlk proje, 8-10 ayda tamamlanacak. Bugün itibarıyla toplamda 834 hak sahibi ile 1.406 bağımsız bölüm için uzlaşma sağlandı.