Gazete Vatan Logo

2 kahraman bu tepede şehit düştü!

Çukurca’da şehit olan er Onur Deniz ile uzman çavuş Mehmet Acıbucu, bölgeye sızmaya çalışan teröristlerle kıyasıya çatıştı. İki Mehmetçiğin şehit düştüğü Gergitepe 40 teröriste de mezar oldu

2 kahraman bu tepede şehit düştü!

22 Mart 2017 tarihinde Hakkâri ili Çukurca ilçesi Gergitepe üst bölgesine terör ögrütü PKK tarafından roket atar ile saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında sözleşmeli er Onur Deniz şehit düşerken Mehmet Acıbucu ağır yaralandı. Acıbucu da maalesef önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederek şehit oldu. TSK’dan yapılan açıklamaya göre saldırıdan hemen sonra bölgeye topçu atışları yapıldı ve bu atışlar sonucunda 6 terörist etkisiz hale getirildi.

2 askerin şehit düştüğü Gergitepe, Kuzey Irak sınırına stratejik bir konumda bulunuyor. Özellikle sınır geçişlerinde alan kontrolü açısından önemli bir yer.

40 terörist öldürüldü

Gergitepe, Ekim ayında düzenlenen operasyonlarla terör örgütünden temizlendi. Yaklaşık 40 terörist bu bölgede yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirildi. PKK’dan temizlendikten sonra ise burayı güvenlik güçleri kontrol etmeye başladı. Kurulan üs bölgesinden sızma yapmaya çalışan teröristler 22 Mart akşamı roketatarlı saldırıda bulundu. Ancak sızma girişiminde başarılı olamadılar.

Haberin Devamı

Dereli’nin kuzeniydi

Kahramanmaraşlı şehit er Onur Deniz’in acı haberi Osmaniye’de yaşayan ailesini yasa boğdu. Deniz’in eski hakem ve spor yazarı Selçuk Dereli’nin de kuzeni olduğu ortaya çıktı.

Ailenin tek oğluydu

Kaldırıldığı hastanede şehit olan uzman çavuş 21 yaşındaki Mehmet Acıbucu’nun Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Ailenin tek oğlu ve bekar olan şehit uzman çavuş Mehmet Acıbucu’nun göreve 8 ay önce başladığı, en son 15 gün önce izinli olarak baba evine geldiği öğrenildi.