Gazete Vatan Logo

2 hastaneye 416 bin lira ‘gazlı bez’ tazminatı

Dicle Üniversitesi Üroloji Bölümü’ne, böbrek rahatsızlığı şikayetiyle başvuran Salih Doğan (57), 28 Mart 2007 tarihinde ameliyat edildi.

2 hastaneye 416 bin lira  ‘gazlı bez’ tazminatı

Dicle Üniversitesi Üroloji Bölümü’ne, böbrek rahatsızlığı şikayetiyle başvuran Salih Doğan (57), 28 Mart 2007 tarihinde ameliyat edildi. Böbreklerindeki kist ve kitle alındıktan sonra 18 Nisan’da taburcu edilen Doğan, rahatsızlığının sürmesi üzerine bu kez Mersin ve Ankara’da hastanelere başvurdu. Hacettepe Üniversitesi ’nde iki ameliyat geçiren Doğan’ın karnında, sırasında gazlı bez bulundu. Ameliyatta çıkarılan gazlı bezin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonda unutulduğu ileri sürüldü. Salih Doğan, olaydan yaklaşık 5 ay sonra, 22 Ağustos 2007’de yaşamını yitirdi.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Üroloji Bölümü’nde görevli, 6’sı doktor toplam 11 kişi hakkında ‘bilinçli ve taksirli ölüme sebebiyet verme’ suçundan soruşturma başlatıldı, aile de maddi-manevi tazminat davası açtı. Adli Tıp Genel Kurulu kararında ise şöyle denildi: Spancın Dicle Üniversitesi’nde yapılan ameliyatta unutulmuş olduğu, ameliyat sırasında yapılan spanç sayım işleminin tıp kurallarına uygun olmadığı, Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan ilk ameliyatta da yine aynı hastanede yapılan ikinci ameliyatta, uygun olmayan teknik kullanımı ve ameliyatta çıkarılan materyalin patolojiye gönderilmemiş olması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi’nde uygulanan işlemlerde de hizmet kusuru olduğu oy birliğiyle mütalaa olunur. Diyarbakır 2’nci İdare Mahkemesi’nce, Dicle Üniversitesi ile daha sonra operasyon gerçekleştirilen Hacettepe Üniversitesi tarafından Doğan ailesine 208 biner liradan toplam 416 bin liralık maddi ve manevi tazminat ödenmesine hükmedildi.

Haberin Devamı