Gazete Vatan Logo

2 günlük tur için gelmişler

Saldırıya hedef olan 33 kişilik turist kafilesi 11 Ocak akşamı İstanbul’a geldi. 2 günlük tur için İstanbul’a gelen kafile Galata’daki Manosel Butik Otel’e yerleşti. Sabah 9:30’da otelden çıkan grup kendilerini Sultanahmet’e götürecek minibüse bindi. Görgü tanıkları minibüsün hareketinden yaklaşık 40 dakika sonra patlamanın geldiğini söyledi. Tura Turizm organizasyonunda Türkiye’ye gelen kafilede, yara almadan saldırıyı atlatanların emniyet birimleri tarafından ifadesi alındı. Bu işlemler sırasında çektikleri fotoğraflar ve video kayıtları da emniyet ekipleri tarafından incelemeye alındı.

Uyuya kaldılar

Şatıroğlu’nun rehberliğini yaptığı grup sabah 09:30’da otelden ayrıldı. Ancak 4 kişi uyanamadığı için Sultan Ahmet Meydanı’na gidecek otobüse yetişemedi. Daha sonra kafile meydana hareket etti. Gruptaki yaklaşık 15 kişi para çekmek için ayrıldı. Bu sırada Tura Turzim’in diğer grupları da meydana geldi ve yaklaşık 45 kişi Dikilaş’ta bir araya gelmiş oldu.

Zorunlu olarak İstanbul’daymış

Hristiyan yardım kuruluşu olan Kurtuluş Ordusu isimli örgütünün Doğu Avrupa sorumluluklarından olan Norveçli Jostein Nielsen dizinin altına isabet eden bir bomba parçası ile yaralandı. Moldovya’da yaşayan Jostein Nielsen ve eşi Magna Voje Nielsen’in kötü hava şartları nedeniyle zorunlu olarak üç gündür İstanbul’da kalmak zorunda kaldıkları öğrenildi. Çiftin bugün Ayasofya Müzesini gezmek üzere Sultanahmet Meydanı’na geldikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Turistlerin çoğunu rehber mi kurtardı?

Kafİleye rehberlik yapan Sibel Şatıroğlu, patlamadan önce yüksekçe bir yere çıkarak turistlere bilgi veriyordu. Yakınlarının iddiasına göre Şatıroğlu bu sırada ‘tık’ diye ses duydu. Ses dikkatini çektiği için o yöne baktığında grup içinde canlı bombayı gördü. Ancak o anda bombacının ikinci pimi de çektiğini fark eden Şatıroğlu çevresine ‘Canlı bomba, kaçın’ diye bağırdı. Şatıroğlu’nun bağırmasıyla bir çok kişi koşmaya başladı ve o anda patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan Şatıroğlu, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

-->

-->

-->
-->
-->
-->