Gazete Vatan Logo

2.5 milyar dolar ciro hedefliyor!

Krize giren şirketi yeniden ayağa kaldırdı

Krize giren İngiliz Select şirketini alan Cafer Mahiroğlu, şirketi yeniden ayağa kaldırdı. Hedef; şu anda 500 milyon dolar olan ciroyu 2017’de 2.5 milyar dolara çıkarmak.

Cafer Mahiroğlu, 1980’lerin başında öğrenci olarak İngiltere’ye gitti. Bir süre sonra tekstil işine atılan Mahiroğlu, bugün Top Shop, New Look, Dorothy Perkins, Tesco, Evans gibi zincirlere üretim yapan Armondi Tekstil’in sahibi. Mahiroğlu, 2007 yılında ise krize giren Select adlı İngiliz kadın giyim markasını satın aldı.

1983’te kurulan ve kısa sürede 350 mağazasıyla İngiltere’nin en köklü markalarından biri haline gelen Select, 2007’de mali krize girince Mahiroğlu, şirkete talip oldu ve satın aldı. Kısa sürede şirketi yeniden ayağa kaldıran Mahiroğlu, hedeflerini de büyük koydu. Şu anda 500 milyon dolar civarında olan şirketin cirosunu 2017 yılında 2.5 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Haftada 4 mağaza

Verimsiz mağazaları kapatan ve bugün 150 mağazayla müşterilerine ulaşan Mahiroğlu, yıl sonunda bu rakamı 200’e çıkaracak. Her hafta 4 mağaza açtıklarını söyleyen Mahiroğlu, “Şirketi aldığımızda 350 mağazası vardı. Verimsiz olanları kapattık. Şu anda 150 civarında mağazamız var. Yıl sonuna kadar 200 mağazaya ulaşacağız. Yeni mağazaları İngiltere’de açıyoruz. İngiltere dışında Romanya’da 4 mağazamız var. Türkiye’de üretim yapıyoruz. Keşan’da 1.000’e yakın kişiye istihdam yaratıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa gibi büyük şehirlerde mağaza açacaklarını kaydeden Cafer Mahiroğlu, ilk etapta 20 mağaza planladıklarını vurguladı. İngiltere’de faaliyet gösterdikleri 18-25 yaş kadın giyim pazarının 1.6 milyar poundluk bir pazar olduğunu ve burada yüzde 2 paya ulaştıklarını anlatan Cafer Mahiroğlu, şöyle devam etti:

“2017 yılına kadar 2.5 milyar dolar ciroya ulaşmak istiyoruz. Türkiye’nin büyüme planlarımız içinde önemli bir yeri var. İnternet bu anlamda önemli bir potansiyele sahip. Yıl sonu itibarıyla Türkiye’de internetten satışa başlayacağız. Türkiye’de şu anda 4 mağazamız var. Önce internetle büyüyeceğiz ardından mağaza sayımızı arttıracağız.”

Türk markaları için özel birlik kuruyor

CAFER Mahiroğlu, Türk markalarının yurtdışında kendilerini doğru konumlandırması gerektiğine dikkat çekti. Türk markalarının yurtdışında önünü açan bir keşif taburu olmak istediklerini kaydeden Mahiroğlu, “Tecrübemiz var ve Türk markalarının Avrupa’da markalaşma sürecini sağlıklı bir şekilde kısaltmak istiyoruz. Avrupa’da gelecek vaat eden şirketlerin 20 milyar dolarlık iş hacmi olduğu ifade ediliyor. Biz bunları Avrupalı Türk Markaları Birliği çatısı altında toplayacağız. Altyapıyı kurduk. En geç 2014 yılı başında birliği de kurmuş olacağız. Avrupa’daki tüm Türk şirketleriyle görüşüyoruz” diye konuştu.

TURQUALITY DESTEĞİYLE DÜNYA MARKASI OLACAK

SELECT’İN TURQUALITY Programı’na 2011 sonunda dahil olduğuna değinen Cafer Mahiroğlu, programa dahil olduktan sonra Romanya pazarına açıldıklarını ve bu ülkede mağazalar açtıklarını söyledi. TURQUALITY’nin Reklam ve Tanıtım Desteği kapsamında PR çalışmalarını artırdıklarını vurgulayan Mahiroğlu, şöyle konuştu: “Select dünya markası olma yolunda çok emin adımlarla ilerliyor. Ancak markalaşmak zor ve uzun süreç. Bu anlamda yurtdışında marka potansiyeli olan firmaların, marka yatırımlarına destek sağlanmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla TURQUALITY Projesi ile başlayan bu süreci çok önemsiyor ve markalaşma adına önemli bir adım olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı