Gazete Vatan Logo

19. Dönem POMEM sınav tarihleri ne zaman ?

13 Aralık’ta, Polis Akademisi’nin 10.000 erkek aday alınacağını ilan etmesi üzerine gerçekleştirilen başvurular 2 Kasım 2016 tarihinde başlamış, aday başvuru sonuçları 13 Aralık 2016 tarihinde T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile birlikte Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinden açıklanmıştır. Şimdi de adaylar Polis Özel Harekat parkuru sınavı ve sınav tarihleri ile alakalı detayları merak ediyor.

19. Dönem POMEM sınav tarihleri ne zaman ?

Polis Özel Harekat sınavı kapsamında yapılacak olan fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları için adaylar, 13 Aralık 2016’da başvuruların açıklanmasından sonra beklemeye başladı. Polis Özel Harekata’a katılabilmek için büyük avantaj yakalanan fiziki yeterlilik parkurunda, adayları zorlayacak birçok etap bulunuyor. 72 metre uzunluğundaki 9 parkurdan oluşan bu sınavda ter dökecek adaylar için, adaylar hangi tarihlerde ve hangi sınav merkezinde sınava gireceklerini resmi site üzerinden T.C. kimlik no ve e-Devlet şifreleri ile öğrenebilecekler.

Polis Akademisi Özel Harekat Polis Alımı Hakkında Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Adaylardan aranan nitelikler ise T.C. vatandaşı olmak, 28 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olmak, silah taşımaya yönelik hukuki bir engel olmaması, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, herhangi bir siyasi parti üyeliğinin bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık ve çeşitli genel ahlak ve edebe aykırı herhangi bir suç işlememiş olmak olarak sıralanabilir.

Haberin Devamı

Sınavlar, 25 Aralık ve 31 Aralık 2016 ile Ocak 2017 tarihleri hariç olmak üzere, 19 Aralık 2016- 15 Ocak 2017 tarihleri arasında bulunan 25 gün içerisinde yapılacaktır.

Sınavda geçilmesi gereken parkurda ise adayları jimnastik sıçrama tahtası üzerinde sıçrama, lastik içinden geçme, ağırlık taşıma, sağlık topuna dokunma, slalom koşu etabı, düz takla hareketi gibi birçok zorlu etap bekliyor.

Fiziki yeterlilik sınavından başarıyla geçen adayların mülakat sınavının ise daha ileri bir tarihte yapılacağı, Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesince duyurulmuştur. Buna göre yine adaylar Polis Akademisi resmi internet sayfasından T.C. kimlik no ve e-Devlet şifrelerini girerek mülakat sınavı tarihlerini ve sınav merkezini öğrenebilecekler.

POMEM Giriş Sınavına Katılacak Adaylardan İstenen Belgeler Neler?

Öncelikle adayların, istenilen tarih ve saatte sınav yerinde olmaları istenmektedir, Müracaat Kabul Komisyonu gerekli belgeleri inceleyecek ve Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından adaylar ön sağlık kontrolünden geçecektir. Bu komisyonlardan başarıyla geçen adaylar Fiziki Yeterlilik Sınavı’na girmeye hak kazanırlar.

Haberin Devamı

Adaylardan istenen belgeler şu şekilde;

T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanı ile T.C. kimlik numaranızın kendinize ait olduğunun yazılı beyanı (Sınav başvuru dilekçesine el yazısı ile yazılacaktır).

İstenilen tüm belgeler www.pa.edu.tr’den çıktı alınıp doldurulmak suretiyle teslim edilecektir.

19. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Başvuru Dilekçesi, Başvuru Esnasında İstenen Belgeler Formu, Adayın fiziki yeterlilik sınavına katılabileceğinin ve bu duruma engel teşkil eden herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığının yazılı beyanı,

Lise, ön lisan veya lisans diploması veya geçici bitirme belgesi,

Son bir yıl içinde çekilmiş olması şartıyla 4 adet biyometrik fotoğraf,

Sabıka kaydının olmadığı ifade edilen yazılı beyan,

Yaş Düzeltme başvurusunda bulunup yaşını düzelttirmiş adaylar için yaş düzeltme belgesi,

Haberin Devamı

Sınav ücreti yatırıldığına dair banka dekontu (Halkbank ATM’lerine yatıran adaylar için ATM dekontu),

Emniyet personeli şehit veya vazife malulü olanların eşi veya çocuklarından, şehitlik veya malullük belgesi, (Belge Personel Daire Başkanlığı’ndan alınır ve sınav için onaylı bir örnek gerekir.)