Gazete Vatan Logo

18 yılda 60 milyonluk satış!

Sektörünün önde gelen firmalarından Lenovo, 18 yılda 60 milyon adet Thinkpad dizüstü bilgisayar satarak tarihi bir rekora imza attı.

3.çeyrek rakamlarını açıklayan firma, her saniye 1 notebook satarak, dünya PC pazarında, ilk çift haneli rakama, yüzde 10,3’e ulaştı. Üstelik her 60 saniyede 14 adetin üzerinde Thinkpad modeli satıldı.

Lenovo’nun son 5 yılda ulaştığı 37 milyonluk satış, günde 20 bin 300 Thinkpad’in satılması gibi tarihi rekor elde edilmesine zemin hazırladı. Bu süreç içerisinde 2 binden fazla ödüle layık görülen Thinkpad modelleri dizüstü bilgisayarın görünümünü ve özelliklerini değiştirerek kullanıcılarına bilgisayar deneyimi yaşattı.

Lenovo, yeni hedefi olan, 100 milyon adete ulaşmak için çalışmaya ve Ar-Ge’sine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu hedefe yönelik piyasaya sunulan dizüstü bilgisayar modellerinin en önemli özelliğinin ise Nvidia Optimus teknolojisi olduğu belirtiliyor. Yurt dışında satışına başlanılan ThinkPad T410, T410s ve T510’un sahip olduğu Nvidia Optimus teknolojisiyle, bilgisayarlada, yüksek performans ile tasarruf modu arasında herhangi bir sorun yaşanmadan, hızlıca geçiş yapılabiliyor. Bu da yüzde 33 daha fazla pil ömrü sunuyor. Böylece, ekstra bir saatlik kullanım imkanı elde ediliyor.

Thinkpad notebook’lar, kalitesi, güvenilirliği ve tasarımı ile iş dünyasının vazgeçilmez dizüstü bilgisayarı olarak liderliğini koruyor. Lenovo, özellikle KOBİ’lerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Think markasını sürekli yeniliyor ve geliştiriyor.

Haberin Devamı