Gazete Vatan Logo

172 yıldır güven ve şefkatin adı!

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci kuruluş yıl dönümü, yurt genelinde yapılan törenlerle kutlanıyor

172 yıldır güven ve şefkatin adı!

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem polislere hem de vatandaşa önemli mesajlar verdi. İşte Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

Kahramanlık destanı

“15 Temmuz’da Türk Polis Teşkilatının ortaya koymuş olduğu gayret, fedakarlık ve büyük mücadele azmi, bu millete saldıranlara göğsünü, bedenini siper etme anlayışı tarihimizde büyük bir kahramanlık destanı olarak yerini alacaktır. Bugün buralarda rahat bir şekilde oturuyor ve demokrasinin yükselmesini, gelişmesini önemli ölçüde temin edebiliyor ve bunun için çalışabiliyorsak bu arkadaşlarımızın ortaya koymuş olduğu büyük fedakarlıkladır. Polis, güvenin olduğu kadar aynı zamanda şefkatin de temsilcisidir. Biz suçluya karşı adaletin gerektirdiği bütün adımları atacağız ama milletimize karşı çocuklarımızı, gençlerimizi suçtan ayırmak için yapmamız gereken şefkat, adalet ve hakkaniyetle muamele etmektir. “

15 Temmuz’a direndik 16 Nisan milat olsun

Emine Erdoğan Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler adına düzenlenen yemeğe katıldı. 16 Nisan’da ‘mühür vuracağız’ dedi

Haberin Devamı

Burada bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Emniyet Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti. Polisin, güvenliğin teminatı olduğunu belirten Erdoğan, “Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda canını ortaya koyarak cesaretle, yiğitlikle mücadele eder. Polis teşkilatımız her geçen gün güçleniyor. Gerek mesleklerinin gerektirdiği donanım gerekse de insani ilişkiler noktasında daha da bilinçleniyor. Vatandaşlarımızın özgürlüğünü kısıtlamadan güvenliğini sağlama gayreti içinde canla başla çalışıyorlar. Bu yüksek vazife şuuru içinde kendilerinden dahi vazgeçiyorlar. Gerek 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında gerekse de çeşitli terör olaylarında nice polisimizi kaybettik. Şehadetleri ile onlar artık bütün milletin evlatlarıdır. 15 Temmuz’da hain terör örgütü FETÖ’nün kanlı darbe girişimi karşısında milletçe bir zafer kazandık. Bizi esarete, zillete, kaosa mahkum etmek isteyenlere karşı gönül ve eylem birliği yaptık. Tarihinde ilk defa işgal girişimine maruz kalan Ankara, 15 Temmuz’da şehitler verdi. Bu öyle bir ruh, öyle bir yürek ki hiç ölmedi, ölmeyecek. Türkiye’nin aleyhinde bu millet karşısında olanların ilk hedefi her zaman bu ruhu taşıyan polisimiz olmuştur. Milli olan her şeye karşı polisimiz bir siperdir. Nice faciayı önlemiş, nice canı bize bağışlamış bir fedakarlık abidesidir” dedi.

Haberin Devamı

16 Nisan’da yapılacak halk oylamasını bir milat olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, “16 Nisan’ı milli iradenin güçlenmesi ve bu toprakların söz hakkının bir kere daha tescili adına bir milat olarak görüyorum. Anamızın ak sütü kadar helal bu vatanda en geçerli irade bu aziz milletin iradesidir. 16 Nisan’da bunun mührünü hep birlikte vuracağız. Vesayetçilerin değil, bu milletin öz evlatlarının sözünün geçeceği bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da dayanışma içinde bu ülkenin menfaati adına birlik olacağımıza gönülden inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı