Gazete Vatan Logo

14 – 15 Ocak AÖF soruları ve cevapları yayınlandı! Peki AÖF sonuçları ne zaman?

Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavları 14 – 15 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. Toplamda iki gün ve dört oturum ile gerçekleşen sınavların soruları ve cevapları bu sınavlara giren öğrenciler açısından oldukça merak edilmektedir. Sınavların yapıldığı günün ardından yayınlanan AÖF dönem sonu sınav sorularına ve cevaplarına ulaşmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken şey E Kampüs sistemine giriş yapmak ve bu sistemin içerisinden girmiş oldukları derse tıklayarak çıkmış sınav soruları bölümüne girmektir.

14 – 15 Ocak AÖF soruları ve cevapları yayınlandı! Peki AÖF sonuçları ne zaman?

Anadolu Üniversitesi E Kampüs sistemi sayesinde öğrenciler ünitelere ait özetlere, deneme ara sınav sorularına, dönem sonu deneme sınavlarına, daha önce çıkmış sorulara, sesli anlatımlara, video anlatımlara, soru ve cevap etkinliklerine, tartışmalara ve daha birçok şeye ulaşma imkânı buluyor.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14 – 15 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleşen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dönem sonu sınavları yaklaşık olarak 15 gün içinde açıklanacak gibi gözüküyor.

AÖF SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınav soru ve cevaplarının yayınlanması ile birlikte öğrenciler de yaptıkları yanlış ve doğruları kontrol edip sınavlardan kaç puan alacaklarını, ders ya derslerden geçip geçmediklerini, nerelerde hata yaptıklarını, dönemi kaç puan ortalama ile bitireceklerini ve bu konuda merak edilen her şeyi kontrol etmeye başladı. Elbette bunlar sadece tahminden ibaret olacak. Zira sınav sonuçlarına kadar hiçbir şey kesin olmadığı için öğrencilerin de gözü sınav sonuçlarının yayınlanacağı tarihe döndü. Güz dönemi ara sınavının sonuçları yaklaşık iki haftalık dönemde açıklanmıştı. Bu nedenle de güz dönemi dönem sonu sınavının sonuçlarının da en geç on beş gün içinde yani 30 Ocak 2017 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YENİ SINAV SİSTEMİ

Her yıl hemen hemen her sınav üzerinde çeşitli değişiklikler meydana geliyor. Geçtiğimiz yıllara göre giderek zorlaşmakta olan Açıköğretim Fakültesi sınavları da öğrencileri zorlamaya devam ediyor. Eskiden sınav içerisinde yapılan yanlışların doğru sayısını götürmemesi öğrencilerin yüreklerine su serpen bir avantajdı. Fakat artık bu sistem geride kaldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından getirilen yeni uygulamaya göre artık dört yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu değişikliğin sebebi ise Anadolu Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, YÖK tarafından Açıköğretim sistemlerinde belirli bir standart yakalanmak istiyor. Bu sebeple de dört yanlış bir doğruyu götürecek. Bu nedenle de sınavlarda yapılan her bir yanlış doğru yapıldığı zaman alınacak puanın dörtte biri oranında puandan eksiltilecek. Yani her bir yanlış cevabın bedeli 1,25 puan olacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sisteminde gerçekleşen bir başka değişiklik ise tek ders ile mezuniyet olabilme şansı ile ilgili oldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yapılan açıklama ise aşağıda yer alıyor;

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ NOT VE PUAN SİSTEMİ

Yeni sisteme göre öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için yüz puan üzerinden en az otuz beş puan almaşı gerekiyor. Elbette bu şekilde sadece koşullu geçebilecek olan öğrencinin dönem ortalamasının da sınırın üstünde olması gerekli. Açıköğretim Fakültesi dersine ait geçme, koşullu geçme ve kalma puanları ve harf notları aşağıda yer alıyor.

GEÇME NOTLARI

84 – 100 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu AA olacaktır.
77 – 83 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu AB olacaktır.
71 – 76 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu BA olacaktır.
66 – 70 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu BB olacaktır.
61 – 65 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu BC olacaktır.
56 – 60 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu CB olacaktır.
50 – 55 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu CC olacaktır.

KOŞULLU GEÇME NOTLARI

46 – 49 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu CD olacaktır.
40 – 45 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu DC olacaktır.
33 – 39 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu DD olacaktır.

KALMA NOTU

0 – 32 notları arasında bir not alan öğrencinin harf notu FF olacaktır.

AÖF HARF NOTLARI

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
84 – 100 AA 4,00 (GEÇTİ)
77 – 83 AB 3,70 (GEÇTİ)
71 – 76 BA 3,30 (GEÇTİ)
66 – 70 BB 3,00 (GEÇTİ)
61 – 65 BC 2,70 (GEÇTİ)
56 – 60 CB 2,30 (GEÇTİ)
50 – 55 CC 2,00 (GEÇTİ)
46 – 49 CD 1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)
40 – 45 DC 1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)
33 – 39 DD 1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)
0 – 32 FF 0,00 (KALDI)

Haberin Devamı