Gazete Vatan Logo

12 yerli İHA, TSK envanterinde!

Yerli İHA Bayraktar TB2’nin ikinci grubu TSK’ya teslim edildi. TSK envanterine giren 12 yerli İHA askeri personelin eğitiminin ardından keşif ve istihbarat amaçlı olarak kullanılacak.

12 yerli İHA, TSK envanterinde!

Kale-Baykar Grubu tarafından üretilen yerli İHA Bayraktar TB2’nin ikinci paketi TSK’ya teslim edildi. 15-18 Haziran 2015 tarihleri arasında Keşan’da konuşlu 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndaki askeri havalimanında yürütülen test ve kabul süreci kapsamında ikinci pakette yer alan 6 uçak ve 2 yer istasyonu tüm teknik kriterlerin eksiksiz olarak tamamladı. Böylelikle TSK envanterine yerli olarak 12 İHA ve 4 yer istasyonu girmiş oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın keşif ve istihbarat maksatlı operasyonlarında görev alması planlanan Bayraktar Taktik İHA’nın ilk paketinin kabul işlemi 22 Kasım 2014’te yapılmıştı. Teslim edilecek tüm İHA’ların uçurulduğu test ve kabul süreci boyunca Bayraktar TB2’ler fırtınalı, yağmurlu ağır hava şartlarında fonksiyonel ve performans uçuşları, otomatik taksi, otomatik kalkış, seyir, yarı otonom kullanım, otomatik iniş ve otomatik park işlemleri hatasız bir şekilde yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan İsrail yapımı 10 Heron ve yeni eklenen Bayraktar TB2’lerle beraber TSK’nın elinde toplam 22 tane İHA oldu.

Haberin Devamı