Gazete Vatan Logo

12 Mart'a benzemesin!

Bakan Günay'dan Ergenekon yorumu!

Ergenekon’la ilgili en ilginç yorum Bakan Ertuğrul Günay’dan geldi: 12 Mart geldi, darbecilik işine bulaşmışları aldı. Sonra iş sulandı. Burada da Türkan Saylan. Velev ki işin içinde olsun, onu görme ya...

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon’daki 12’nci dalga operasyonu ile ilgili gelişmeleri değerlendirirken, “Bazen korkuyorum, işi saptırmak için içeride özel gayretler mi var?” diye sordu. Bakanlık personelinin bir semineri için önceki akşam Antalya’ya giden Bakan Günay, dün İstanbul’a hareket etmeden önce Ergenekon ile ilgili soruları yanıtladı. Bakan Günay, ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ve üyeleriyle, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da içinde bulunduğu Ergenekon’daki 12’nci dalga operasyonunu için “Bu son gelişmeler tatsız” dedi. Günay, Türkan Saylan ve ÇYDD’ye yönelik operasyon için ise “Özellikle o iş çok saptırıcı birşey oldu. Bazen korkuyorum işi saptırmak için içeride özel gayretler mi var” diye konuştu.

12 Mart’a benziyor

Günay, “Ergenekon operasyonları nedeniyle iktidar partisine yönelik eleştiriler arttı. Şu anda Ergenekon’da süreç AKP’nin aleyhine mi işliyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Kesin öyle oldu. Aleyhine işliyor. Bu şeye benziyor. 12 Mart geldi, darbecilik işine bulaşmışları aldı. Sonra döndü Tarık Zafer Tunaya’yı, Bülent Nuri Esen’i almaya başladı ve iş sulandı. 12 Mart bir demokrasi düşmanı hareketine dönüştü. Burada da, bu kadıncağız (Türkan Saylan) velevki bu işin içinde olsun, onu görme ya, onu görme ya... Daha neler var, onu görme ya...”

12 MART’TA NE OLDU

12 Mart 1971’de Genelkurmay, Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a muhtıra verildi, hükûmetin istifaya zorlandı. Ardından 9 Mart’ta darbe yapacağı ileri sürülen birtakım asker ve aralarından Ergenekon’da da adı geçen İlhan Selçuk’un da bulunduğu çok sayıda aydın gözaltına alındı. Gözaltılar tüm yurt genelinde öğrencileri, akademisyenleri de kapsayan geniş alana yayıldı. Gözaltına alınanlar işkenceli sorgulardan geçirildi.

Haberin Devamı