Gazete Vatan Logo

12 bin ölü 280 bin yaralı!

Türkiye’de 2014’ün TRAFİK bilançosu...

Geçtiğimiz yıl meydana gelen trafik kazalarında 4 bin kişi olay yerinde, 8 bin kişi ise kazayı takip eden bir yıllık süreçte hayatını kaybetti, 280 bin kişi ise yaralandı. Milli servet kaybımız ise 23 milyar dolar.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Türkiye’de son bir yılda meydana gelen trafik kazalarında 4 bin kişinin olay yerinde 8 bin kişinin ise tedavi sürecinde hayatını kaybettiğini 280 bin kişinin de yaralandığını belirterek kazalarda 23 milyar lira değerinde milli servet kaybının yaşandığını söyledi.

Özdemiroğlu, Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri’nin,(TEDES) İzmir Swiss Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Belediyelerin kendi bütçe ve kaynaklarını kullanarak kuracağı sistemde trafik cezalarının yüzde 30’unun ilgili belediyelere bırakılacağı bilgisini veren Özdemir, şöyle konuştu, “Trafik kazaları nedeniyle son bir yılda dünyada 1 milyon 250 bin kişi ölürken, 50 milyon kişi ise yaralanmıştır. Bu, neredeyse her yıl bir çok ülkenin yok olması demek.

Haberin Devamı

12 bin 700 toplu taşımada

Ülkemizdeki trafik kazalarında ise 4 bin kişi olay yerinde, 8 bin kişi ise kazayı takip eden bir yıllık süreçte hastanelerde hayatını kaybetmiştir. Bu kazalarda 280 bin kişi ise yaralanmıştır. Bu kazalarda milli servet kaybımız 23 milyar dolara ulaşmıştır. Bu rakam yatırım bütçemizin de yüzde 51’i anlamına geliyor. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının 12 bin 700’ü toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar. Bu kazalarda 324 vatandaşımızı kaybettik, ”